Afbeelding

Fietste Mee op 2e Pinksterdag Fietste Mee op 2e Pinksterdag

NULL

Fietste Mee op 2e Pinksterdag


Beek en Donk - Nu de lente weer doorbreekt krijgt je weer kriebels om buiten te gaan wandelen en fietsen om te genieten van de natuur, maar ook omdat bewegen zo gezond is.


Zoals reeds eerder vermeld gaan het St. Leonardusgilde en de Scouting van Beek en Donk de organisatie van de Fietste Meetocht ter hand nemen. Hiervoor is de stichting Goede Doelen Laarbeek opgericht. Het bestuur wil dit jaar de opbrengst besteden aan de Stichting Leergeld Laarbeek.

Het jaar 2014 is voor de Stichting Leergeld in Laarbeek een jaar geweest van forse groei. Onder het bekende motto: ‘Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen’, worden kinderen uit financieel zwakkere gezinnen in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan tal van binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zoals het betalen van de contributie voor een schoolreisje, een kamp, muziekles, een sportvereniging of gewoon de jeugdvakantieweek. Ook bijkomende zaken zoals sportkleding wordt door Leergeld voor deze kinderen aangeschaft. Zonder deze financiële ruggensteun van de stichting Leergeld kunnen deze kinderen niet deelnemen aan activiteiten, die voor de ontwikkeling van jonge mensen cruciaal zijn.

In Laarbeek is in 2014 de hulpverlening aan deze kinderen sterk toegenomen. Het aantal kinderen, dat werd geholpen, steeg met bijna 20% tot 113 gevallen. De stichting Leergeld merkt heel duidelijk dat ook in de gemeente Laarbeek nog steeds sprake is van heel veel verborgen armoede, ondanks het feit dat landelijk de economie weer aantrekt. Hulp aan kinderen, die buiten de boot dreigen te vallen als het gaat om het ‘meedoen’ met alle andere kinderen, is meer dan ooit een bittere noodzaak. De stichting Leergeld bekijkt eerst wat er nodig is en betaalt dan de contributie voor het lidmaatschap en houdt ook bij of het kind de club blijft bezoeken. “Zo blijft een kind betrokken bij de maatschappij en raakt het niet buiten gesloten”, redeneert de stichting Leergeld.

De organisatie van de Fietste Meetocht vindt het daarom belangrijk om de opbrengst van de Fietste Meetocht van dit jaar ter beschikking te stellen aan de Stichting Leergeld. Deze fietstocht van 32 kilometer, met drie rustmomenten, vindt plaats op maandag 25 mei (2e Pinksterdag) Vertrek tussen 11.00 en 13.00 uur bij de blokhut van de Scouting. Zij willen er een gezellige gezinsfietstocht van maken, waaraan niet alleen volwassenen, maar ook kinderen kunnen deelnemen. Het inschrijfgeld is daarom erg laag gehouden, €3,00 per persoon. Tijdens de fietstocht worden ook nog loten verkocht voor het goede doel. De trekking hiervan vindt plaats op dezelfde dag om 16.00 uur bij de blokhut ten overstaan van Wethouder Frans van Zeeland. In de week voor de fietstocht volgt nog nader bericht in De MooiLaarbeekKrant met betrekking tot inschrijving en routebeschrijving, maar houdt nu al rekening met de datum; maandag 2e Pinksterdag. Het Gilde St. Leonardus en Scouting Beek en Donk rekenen op een grote opkomst.

Foto: Fietste mee