Lustrum voor Kinderlintjes

NULL

Lustrum voor Kinderlintjes


Laarbeek - De komende weken kunnen kinderen die iets bijzonders gedaan hebben, worden genomineerd voor een Laarbeeks Kinderlintje. De burgemeester reikt de lintjes uit op 20 november. Dit jaar is de vijfde editie van dit initiatief van de Jeugdgemeenteraad.


Hoe werkt het
Kinderen die in de ogen van hun omgeving iets bijzonders gedaan hebben, kunnen in aanmerking komen voor een Kinderlintje. Iets bijzonders, dit kan van alles zijn. Zo kun je kinderen aanmelden die een heldendaad verricht hebben, bijvoorbeeld door een dier te redden. Maar ook kinderen die zich inzetten voor hun omgeving, buurt of straat. Bijvoorbeeld door elke week boodschappen te doen voor een zieke of bejaarde, of het winnen van een sportprijs. Je kunt een kind nomineren door een aanmeldformulier in te vullen. Deze aanmeldformulieren zijn te verkrijgen op alle Laarbeekse basisscholen, bij de Stichting Welzijn Laarbeek (SWL) en het Laarbeekse gemeentehuis. Je kunt het aanmeldformulier ook downloaden vanaf de website van de gemeente Laarbeek. De aanmelding moet gebeuren door een inwoner van Laarbeek, ondersteund door twee ‘getuigen’. Zowel volwassenen als kinderen kunnen iemand nomineren. De onderscheiding is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De aanmeldingen worden beoordeeld door een jury.

Uitreiking
De Kinderlintjes worden uitgereikt op de ‘Dag van de rechten van het kind’ van Unicef. Dit is elk jaar op 20 november. Burgemeester Ronnes gaat naar de basisscholen van de winnende kinderen om de Kinderlintjes uit te reiken.

De jury
Uiterlijk 9 november 2015 moeten alle aanvragen via het aanmeldformulier zijn ingediend bij de gemeente. Daarna volgt een besloten bijeenkomst van de jury, waarin bepaald wordt welke kinderen dat jaar in aanmerking komen voor deze bijzondere onderscheiding. De jury bestaat uit leden van de Jeugdgemeenteraad, de directeur van de Stichting ViERBINDEN en burgemeester Frans Ronnes. Natuurlijk is tot op het laatste moment geheim welke kinderen een Kinderlintje krijgen.