Afbeelding

'Make it day' voor leerlingen plusklassen PlatOO

Onderwijs Jongeren

Laarbeek - De leerlingen van de Plusklassen van PlatOO hebben op dinsdag 13 juni hun project Ontwerpend & Onderzoekend leren afgesloten met een 'Make it day' en een tentoonstelling op Hogeschool de Kempel. Ook de leerlingen van OBS Het Klokhuis en OBS De Driehoek bezoeken een dagdeel in de week de Plusklas en waren er bij.

In de afgelopen maanden zijn de leerlingen, geïnspireerd door ontwerper Eibert Draisma, aan de slag gegaan om in groepjes of alleen te werken aan een nieuw product. Na brainstormen, de eerste ideeën, schetsen, ontwerpen, bijstellen en zoeken naar oplossingen zijn alle groepen naar het FabLab in Eindhoven gegaan om daar hun prototype te maken. Aan de slag met een 3D printer of lasersnijder. Werken met MDF of acrylaat. Ervaren dat een idee in je hoofd uit kan groeien tot een werkelijk product. Een geweldige ervaring. Tijdens de 'Make it day' presenteerden de leerlingen vol trots hun ontwerp: een glijbaan die energie opwekt door er overheen te glijden, een bril met ruitenwissers, een automatische veterstrikker, een drone to clean en nog tientallen andere briljante uitvindingen. Voorafgaand aan de tentoonstelling verzorgden studenten van de Hogeschool workshops en masterclasses.

De afsluiting was een succes. De tijd ging te snel voorbij. De trotse gezichten van leerlingen en hun ouders waren veelzeggend.