Ook de senioren van Badminton Club Lieshout zijn nu buiten aan het badmintonnen
Ook de senioren van Badminton Club Lieshout zijn nu buiten aan het badmintonnen

Ook senioren Badminton Club Lieshout sporten nu buiten

Sport

Lieshout - Nadat de gemeente Laarbeek razendsnel de aanvraag van Badminton Club Lieshout positief afgehandeld had konden ook de senioren van Badminton Club Lieshout weer aan de slag. Het bestuur had eerder al, op verwachting van een positieve uitslag, de inschrijving geopend waardoor de eerste spelers zich op tijd konden melden bij de ge-improviseerde badmintonbanen op het parkeerterrein naast sporthal de Klumper. Zij maakten er een gezellige, leuke en vooral veilige eerste-buiten-speel-avond van.

Versoepeling
Door de versoepeling van de maatregelen ter voorkoming van de verdere uitbreiding van het coronavirus is het ook voor senioren (>18 jaar) mogelijk geworden om weer te badmintonnen. Eerder was dat al mogelijk voor de jeugd, nu zijn de senioren daarbij aangesloten. Om 20:45 stonden de deelnemers keurig op anderhalve-meter-afstand-van-elkaar klaar om voor de eerste keer in het bestaan van Badminton Club Lieshout buiten te gaan badmintonnen.

Briefing
Conform het protocol was er eerst een briefing aan de deelnemers door 'zaalwacht' Tim van Bommel. Hij legde de spelregels uit, die de afgelopen weken al waren toegepast (en verfijnd) bij de jeugd. En daarna, daarna konden de badmintonners eindelijk weer aan de slag. Helaas bleek er op deze eerste avond een stevige wind te staan, die niet bevorderlijk is voor het spel. De shuttle moest daarom regelmatig uit de naastliggende struikjes worden geraapt. Maar toch was het een leuke speelavond. Vanwege het informele karakter van het spel kon er, onder het spelen, volop bijgepraat worden. Uiteraard ging het veelvuldig over de 'lockdown' en andere corona-maatregelen die iedereen treffen. Nadat de senioren drie rondes gespeeld hadden werd besloten de avond te beëindigen met een ontsmetting van de shuttles en de gebruikte middelen. Ook dit weer, volledig conform het protocol.