Competitie- en bekerindelingen Laarbeekse voetbalclubs bekend

Sportnieuws

Competitie- en bekerindelingen Laarbeekse voetbalclubs bekend



Laarbeek – De competitie indelingen voor de Laarbeekse voetbalclubs zijn bekendgemaakt door de KNVB. De indeling in regio’s (Zuid I en II) is er niet meer. Wel is er een indeling op postcode.


Sparta'25
Sparta’25 doet een stap terug, nadat het vorig seizoen degradeerde. De Beek en Donkenaren komen nu uit in de 2e Klasse F. Zij treffen in de competitie BVV (Den Bosch), Best Vooruit (Best), CHC (Den Bosch), EVVC (Vinkel), Heeswijk, Helvoirt, Nooit Gedacht (Geffen), ODC (Boxtel), Prinses Irene (Nistelrode), RKDVC (Drunen), RKJVV/V. Dalsen (Den Bosch), SBC (Son) en WSC (Waalwijk). In de bekercompetitie neemt Sparta’25 het in de poulefase op tegen Handel, Venhorst en VOW (Zijtaart).

VV Mariahout
VV Mariahout wist zich vorig seizoen prima te redden in de 4e klasse en mocht zelfs ruiken aan de 3e klasse, door deel te nemen aan de play-offs voor promotie. Helaas werden zij daar uitgeschakeld en komen ze dit seizoen uit in de 4e Klasse F. In deze klasse nemen zij het op tegen BEVO (Beringe), Bavos (Bakel), Bruheze, Handel, Lierop, Liessel, MULO (Helmond), Milheezer Boys (Milheeze), Oranje Zwart (Helmond), Stiphout Vooruit (Stiphout) en Ysselsteyn. De Marianen treffen in de bekercompetitie Avanti’31 (Schijndel), Ollandia en WEC (Wijbosch).

ASV'33 en ELI
ASV’33 uit Aarle-Rixtel had een moeizaam seizoen met veel blessuregevallen. Degradatie kon niet voorkomen worden en de club gleed af naar de 5e Klasse E. In deze klasse treffen de rood-witten ELI uit Lieshout. ELI kwam vorig jaar al uit in de 5e klasse en had het daar aanvankelijk lastig mee. Toch wisten ze in de 2e seizoenshelft goed mee te draaien. ASV’33 en ELI treffen naast elkaar vooral clubs die tegen of in Limburg liggen. De tegenstanders bij naam: Grashoek, Helenaveen, Mifano (Mierlo), MVC (De Mortel), Neerkandia (Neerkant), Olympia Boys (Ommel), ONDO (Asten-Heusden), RKMSV (Meijel), SPV (Vlierden) en SSE (Someren-Eind). In het bekerprogramma treft ELI: FC De Rakt (Uden), Irene (Gemonde) en RKVV Keldonk. De Aarlenaren nemen het in de beker op tegen Boerdonk, Elsendorp en SCMH (Mariaheide).

Seizoensopening
Zoals het er nu naar uitziet, opent Mariahout het seizoen in en tegen Lierop. Sparta'25 ontvangt RKJVV/V. ASV'33 start op het eigen sportpark tegen SSE en ELI begint met een bezoek aan MVC in De Mortel. De eerste competitieronde wordt gespeeld op zondag 7 september.