Goede aftrap 2016 voor vaandelteam Flamingo’s

Sportnieuws

Mariahout - Senioren 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde zondag 10 januari in de donkerblauwe reserveshirts in Schijndel tegen Celeritas 1. Voor het kerstreces verloor Flamingo’s 1 een paar wedstrijden op rij, dus het vizier moest op scherp en een overwinning zou zeer welkom zijn.

Al twee minuten na aanvang dreigde Flamingo’s op achterstand te komen doordat Celeritas een strafworp kreeg. Deze werd niet verzilverd door de thuisploeg. De concentratie in de Mariahoutse verdediging moest dus nog een tikkeltje worden opgeschroefd. En dat gebeurde. De volgende vijf minuten werd er niet gescoord. Toen zag Flamingo’s speelster Kim Vervoort een kans door over de voorverdedigende dame van Celeritas, Manon van Eijndhoven aan te spelen, die draaide en van kort onder de korf maakte zij de openingstreffer. Celeritas scoort de gelijkmaker uit een afstandsschot. Martje van de Broek had daar haar antwoord op klaar en legde ook van grote afstand aan en zorgde zo voor de 1-2. Meteen in de volgende aanval van Celeritas werd een doelpunt gemaakt, maar afgekeurd omdat die verdedigd was. Celeritas is in deze aanval sterk in de rebound, de druk wordt te groot voor hun verdediging en dus wordt alsnog de 2-2 gemaakt. Daarna zijn het de Flamingo’s die overtuigen en haar kansen keurig afwerkt. Kim Vervoort zorgt voor de 2-3 en met een doorloopbal weet zij ook de 2-4 op haar naam te schrijven. Een klein dipje van Flamingo’s met wat slordig balverlies en uitspeelfouten lijkt Celeritas de kans te geven om bij te blijven, maar gelukkig weten zij daar niet van te profiteren.

De dames in de blauwe shirts geven nog wat gas bij. Martje scoort nogmaals van afstand en een halve minuut later werkt ze een doorloopbal keurig af, 2-6. Een goed genomen vrije worp van Emma Leenders zorgt voor het volgende Mariahoutse doelpunt. In de laatste drie minuten schiet Celeritas nog maar eens een afstandsschot raak. Maar de ruststand 3-8 wordt kort voor het fluitsignaal bepaalt door Sanne Scheepers met een omdraaiballetje. In de tweede helft laat Flamingo’s weinig steekjes vallen en gaat de doelpuntenmachine door, in de eerste vier minuten scoren achter elkaar Manon de Beer, Kim Vervoort en Manon van Eijndhoven. Een strafworp voor Celeritas is spelbreker in deze reeks en het wordt 4-11. De aanvalsters van Flamingo’s gaan daarna onverschrokken door. Het 12e doelpunt is voor Manon de Beer. Daarna zorgt Neeltje Berkvens middels afstand en een door Kim doorgespeeld balletje voor twee doelpunten en slaat een gat van 10 doelpunten, 4-14.

Senioren 1 is naarmate de wedstrijd vorderde steeds sterker gaan verdedigen, er werden weinig kansen weggegeven en er werden ballen goed onderschept. Een uit de hand geslagen bal in een doorloopbal van Anouk van Eijndhoven werd niet op de stip gelegd, maar even later tekende ze voor de 4-15 met een mooi afstandsschot. Met nog 7 minuten op de klok ging Mariahout deze overwinning niet meer uit handen geven en ze bleven fel strijden en proberen om de score nog wat op te hogen. Het werd eerst 5-15, maar daarna speelde Emma een pass op maat aan Kim Vervoort die netjes afwerkte. Celeritas scoorde direct daarna haar zesde doelpunt. Het slotakkoord was weer voor Flamingo’s en in de laatste minuut schiet Sanne Scheepers raak van afstand. Het harde werken is beloond en een overtuigende 6-17 overwinning stond op het scorebord.

Senioren 2
Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken Gereedschappen en Verhuur, gingen op bezoek bij Odio 2 in Millingen aan de Rijn, de medekoploper en dus konden er belangrijke punten worden gepakt. De strijd ging gelijk op, alleen lukte het de Flamingo’s maar niet om in hun eigen spelletje te komen. Ze gingen zelfs een beetje tegen zichzelf spelen. Voeg daarbij toe dat het hier en daar nog net wat feller had gemogen en dat resulteerde erin dat via een ruststand van 5-5 de eindstand van 9-8 een feit was en dus ging Odio er helaas met de volle twee punten vandoor.