Afbeelding

Basketbal leeft onder Laarbeekse jeugd

Sportnieuws

Laarbeek - De 13e editie van het jaarlijkse Laarbeeks Basisscholen Basketball Toernooi (LBBT) stond zondag 31 januari op het programma. Dit jaar schreven wederom meer dan 300 kinderen zich in. Van de 11 Laarbeekse basisscholen waren er 9 present en leverden ze samen 42 teams.

Groepen 3 en 4
Om 9.00 uur betraden de eerste teams het veld. Van de groepen 3 en 4 schreven er 10 teams in. Basketball is een pittig spel voor deze jongste deelnemers. Om de bal door de ring te gooien is techniek en kracht nodig. Toch blijken veel kinderen het kunstje snel onder de knie te hebben. Uiteindelijk namen De Vuurspuwers van groep 4 van de Sprankel het op tegen de Wolven van groep 4 van de Raagten. De Sprankel won voor het tweede jaar op rij de prijs in deze klasse.

Groepen 5 en 6
Aan het begin van de middag betraden 16 teams de groepen 5 en 6 het veld. Voor deze klasse werden alle drie de velden in sporthal de Klumper bezet. Er werd hard gestreden om een plek in de kruisfinales. De finale werd gespeeld door De Sprankelgamers van groep 6 van De Sprankel tegen de Super Six (groep 6 van de Bernadette). De prijs ging naar Mariahout in een zenuwslopende wedstrijd na maarliefst drie verlengingen.

Groepen 7 en 8
Ook bij de groepen 7 en 8 deden 16 teams mee aan de competitie. Zij traden om 16.30 uur aan. Vooral bij deze oudere groepen bekende gezichten van eerdere jaren. Voor het eerst in de geschiedenis van het LBBT nam een team van het Aarle Rixtelse Brukelum deel aan het toernooi. De kruisfinales werden wederom uitgevochten door teams uit Lieshout, Beek en Donk en Mariahout. De Thunderkings, groep 8 van de Raagten nam het in de finale op tegen de Sparkling Five van groep 8 van de Spankel. De Raagten ging er voor het derde jaar op rij met de titel vandoor.

Vrije worpen
Tussen de wedstrijden door werden ook vrije worpen geschoten. Elke speler mocht 10 vrije worpen schieten en proberen er zo veel mogelijk raak te schieten. Deze discipline bleek vooral een Mariahoutse specialiteit te zijn. In alle drie de competities wist een leerling van Bernadette Basisschool uit Mariahout te winnen. Bij de groepen 3 en 4 wist Mees Kuijpers te winnen. Bij de groepen 5 en 6 werd de winnaar Merlijn Kuijpers en bij de groepen 7 en 8 liet Lotte van Erp de concurrentie kansloos.