Runningteam Laarbeek houdt spinningmarathon

Sportnieuws

Beek en Donk - Een grootse spinningmarathon vindt op vrijdagavond 18 maart plaats onder bezielende leiding van docenten van het sportcentrum. Doel is om een mooi geldbedrag bij elkaar te fietsen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.

In 2016 staat Runningteam Laarbeek voor de 9e keer aan de start van de langste non-stop estafetteloop ter wereld, de Roparun. Na in 2015 vanuit Parijs (ca. 520 km) vertrokken te zijn, gaan ze in 2016 weer vanuit Hamburg (ca. 560 km) op weg gaan naar Rotterdam. Dit alles om de doelstelling van de Roparun te ondersteunen.

Roparun is veel meer dan lopen alleen; het is vooral een uniek sportevenement waarin gezonde mensen geld bijeenbrengen om de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten te verbeteren. Dit onder het motto: "Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen kunnen worden toegevoegd aan het leven". Deze visie tracht het bestuur van de Roparun onder andere ten uitvoer te brengen door de aanschaf van ondersteunende materialen en diensten voor de palliatieve zorg. Te denken valt hierbij onder andere aan hoofdhuidkoelers, etc. Daarnaast worden er gelden vrij gemaakt ter bevordering van het innerlijk welzijn van de patiënten. Te denken valt hierbij aan het ondersteunen en bevorderen van onder andere de activiteiten in inloophuizen voor kankerpatiënten en de psychosociale zorg.

Ook in 2015 heeft de Roparun onze regio weer prima gesteund. Zie hiervoor www.roparun.nl. De Stichting Runningteam Laarbeek wil graag een steentje bijdragen door deel te nemen aan deze estafetteloop. En om gelden bij elkaar te brengen organiseren ze allerlei activiteiten waaronder de spinningmarathon. De marathon begint op vrijdag 18 maart om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De avond is opgebouwd uit drie blokken van ongeveer 45 minuten en per blok kun je inschrijven. Je mag natuurlijk ook alle blokken doen. Meedoen kost €5,- per blok per fiets. Iedereen kan zich opgeven bij Lifestyle Center Laarbeek. U bent van harte uitgenodigd.

Maar ook als u niet kunt fietsen of niet in de gelegenheid bent om hieraan deel te nemen kunt u ons steunen. Iedere bijdrage is welkom! Je kunt je bijdrage storten door te gaan naar www.roparun.nl/doneren, dan team 56 invullen en dan kun je kiezen, of het hele team of op naam van een deelnemer.

Maar natuurlijk kunt u ook een donatie storten op rekeningnummer NL03 RABO 0154 1799 49 t.n.v. Stichting Running Team Laarbeek te Lieshout.