Zevenklapper voor ELI tegen LSV

Sportnieuws

Lieshout - ELI heeft tegen het zwakke LSV een heel gemakkelijke 7-0 overwinning behaald. Het team uit Lennisheuvel kon op één moment na geen enkele vuist maken tegen de soevereine Lieshoutenaren.

In de 11e minuut kwam ELI op voorsprong na een aanval volgens het boekje. Een diepe bal van Sem Steenbakkers bereikte de opgerukte Aaron Hurkx, die de bal op maat gaf aan Bram Donkers, 1-0. Even later scoorde Stijn Donkers, maar zijn goal werd wegens een handsbal afgekeurd. Een minuut later was het wel raak door David da Silva met een fraaie kopbal op aangeven van Stijn Donkers, 2-0. Hiermee was de spanning uit dit duel en was het wachten op meer goals. De 3e treffer viel na ruim een half uur nadat eerst Robin Evers de enige echte doelpoging van de gasten onschadelijk had gemaakt. Sem Steenbakkers tekende deze treffer aan op aangeven van Bram Donkers, 3-0. Voor rust vielen geen goals meer te noteren hoewel Patrick Swinkels en Bram Donkers daar dichtbij waren.

Direct na rust was het Roel van Mook, die een knappe solo vanuit het middenveld fraai afrondde, 4-0. Niet lang hierna viel de 5e goal toen de bal bij een afzwaaier van Sem Steenbakkers via een verdediger in het LSV-doel belandde, 5-0. Nadat de goed spelende wisselspeler Youri van den Bosch in de ELI-ploeg kwam ontstond even commotie toen de scheidsrechter van dichtbij de bal in het gezicht kreeg. Hij kon echter de wedstrijd voortzetten. In de 70e minuut verscheen de 6-0 op het scorebord. Bram Donkers tekende hiervoor. Kort hierna kwam de bal na een actie van Bram Donkers voor de voet van Sem Steenbakkers, die keihard de onderkant van de lat trof. Na 80 minuten viel de 7-0. Roel van Mook trof via de handen van de keeper de paal. Uit de daaropvolgende corner was het Aaron Hurkx, die zijn goede optreden beloond zag met een mooi kopgoal. Hierna verzuimde ELI om de stand nog hoger te laten worden. Door deze overwinning is ELI gestegen naar de 5e plaats en heeft het nog enig uitzicht op de play-offs.
Op 2e paasdag ontvangt ELI op eigen veld Nederwetten.