Afbeelding

Topper in B-klasse eindigt onbeslist

Sportnieuws

Beek en Donk - Championshippoint voor Café-Zaal De Tapperij. Door de eclatante 8-1 overwinning op Heesakkers Administratie & Advieskantoor hebben zij nog één punt nodig (donderdag 31 maart het duel tussen de nummer 1 en 2) om de titel in de A-klasse te prolongeren. Met nog 2 duels te spelen is het gat naar de runner-up nu 4 punten.

De Tapperij had nauwelijks moeite met het 4 plekken lager geklasseerde Heesakkers. Met onder andere vier doelpunten van R. Ros wist het Heesakkers al snel de wil op te leggen. Heesakkers kon de eer deze avond nog wel redden, maar een resultaat zat er nooit of te nimmer in.

Deze avond waren er ook geen punten voor Rijwielhandel van den Berg wiens seizoen ook als een nachtkaars dovende is. Tegen Vesters Hoveniers was het goed meevoetballen, maar momenten gaven in dit duel de doorslag. Zo was het T. van Mechelen die op het kwartier de voorsprong voor Vesters binnenschoot. Met 8 minuten voor tijd dacht Vesters de zege binnen te hebben geschoten, maar Van den Berg hervond snel de aansluiting. Men maakte zich op voor een hete slotfase, maar Vesters gooide de deur alweer snel in het slot: 3-1 en de zege was een feit.

De topper in de B-klasse ging tussen 1.FC Geerts en Aben & Slag Advocaten. Laatstgenoemde moest winnen om de koppositie van 1.FC Geerts over te nemen. 1.FC Geerts wilde graag de afstand tussen hen en de nummer 2 vergroten en het ging ook die kant uit na de vroege openingstreffer van P. van der Bruggen namens 1.FC Geerts. Deze 1-0 stand stond lang op het scorebord. Beide teams wisten het net niet te vinden ondanks herhaaldelijke pogingen. Uiteindelijk werd de puntendeling tot stand gebracht door N. Rutten die de gelijkmaker produceerde. Zo blijft het verschil tussen beide kemphanen 2 punten en blijft het spannend om de titel in de B-klasse met nog 2 wedstrijden voor de boeg.

De nummer laatst in diezelfde klasse trad deze avond voor haar laatste competitieduel aan tegen Hurkmans Plaatwerk. Na de zege van afgelopen week werd gehoopt op wederom een resultaat, maar helaas voor Avondrood, het zat er niet in. Toen de doelpuntenmachine eenmaal begon te lopen bij Hurkmans was er geen houden meer aan. De één na de ander vloog achter de arme doelman V. Sarmento die lijdzaam moest toezien hoe er 10 treffers achter zijn oren belandde. Hurkmans verdeelde deze goals overigens netjes over haar spelers. Hurkmans blijft met deze ruime overwinning de vorm van na de winterpauze een goed vervolg geven.