Goede start veldcompetitie voor Flamingo's

Sportnieuws

Mariahout – De tweede helft van de veldcompetitie startte afgelopen weekend. Senioren 1, gesponsord door Auto Corsten, is er in de zaal in geslaagd om zich te handhaven in de Overgangsklasse. Voor de veldcompetitie geldt hetzelfde doel, handhaving in de Overgangsklasse.

Zondag kwam Lottum op bezoek in Mariahout. De rood-witte dames van Flamingo’s leken in eerste instantie een relatief makkelijke overwinning binnen te gaan slepen en noteerden een 5-1 ruststand op het scorebord. De wedstrijd verliep echter zeer moeizaam en het vaandelteam maakte het zichzelf lastig door in het tempo van Lottum mee te gaan en zelf de vele opgelegde kansen niet af te werken. Waar Flamingo’s de kansen liet liggen, zag de bezoekende ploeg een aantal keren de bal door de korf vallen en kwam de score steeds dichter bij elkaar te liggen. In de slotfase werd het spel steeds onrustiger en het werd onzeker of Flamingo’s de punten in Mariahout ging houden. Uiteindelijk slaagde Senioren 1 er op het nippertje in om een 7-6 voorsprong in stand te houden en daarmee was de overwinning een feit. Flamingo’s bezet de vijfde positie op de ranglijst en gaat op zondag 10 april op bezoek in Diessen bij DSV, de huidige nummer twee.

Senioren 2
Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken Gereedschappen en Verhuur en uitkomend in de reserve Overgangsklasse, maakte ook een goede start op het veld. Zij speelden een hele goede wedstrijd en legde in de eerste helft de basis voor de overwinning, ruststand 6-1. In de tweede helft stond de verdediging als een huis en was de aanval lekker op dreef. Met goed uitgespeelde aanvallen werd uiteindelijk met 15-6 gewonnen van VVO uit Hapert.