Afbeelding

Midweekteam Badminton Club Lieshout blijft in spoor koploper

Sportnieuws

Lieshout - BCL-M1/Sportpoint Gemert blijft in het spoor van de koploper in de vierde klasse, poule 1. Het team heeft in een rechtstreekse confrontatie met koploper BC Oirschot-M1 niet kunnen winnen en blijft dus in het kielzog van de koploper. Ook de winst (6-2) tegen het lager geklasseerde BC Schijndel-M1 heeft het eerste midweekteam van Badminton Club Lieshout niet voldoende geholpen om de koppositie over te nemen. De uitslagen van de nog komende wedstrijden zijn daarom beslissend.

BCL-M1/Sportpoint Gemert – BC Oirschot-M1: 4-4
De thuiswedstrijd van BCL-M1/Sportpoint Gemert tegen het midweekteam van BC Oirschot was een érg belangrijke. Beide teams voeren immers de ranglijst aan van de eerste poule van deze 4de klasse en het enige verschil tussen beide teams is het aantal gewonnen games. Daarin gaat het Oirschotse team vóór het Lieshoutse team: om die reden zou er écht gewonnen moeten worden. Het was daarom erg jammer én vervelend dat het Lieshoutse team juist tijdens deze wedstrijd geplaagd werd door de lastige blessures van Walter van Leuken (die slechts twee wedstrijden speelde), Stan van Vijfeijken (die helemaal niet mee kon spelen) en Karin van den Biggelaar (die alleen een singlepartij kon spelen). Daar tegenover stond dat de dames van de Oirschotse tegenstander erg sterk waren. Corine Holweg probeerde het nog in haar singlepartij als eerste dame: zij kwam zelfs tot een derde set, maar verloor uiteindelijk met 16-21. Karin van den Biggelaar kwam, als tweede dame, zover niet. Tegen de ijzersterke Angelique Louwers kon zij, mede door haar blessure, niet genoeg inbrengen en zij verloor dan ook met duidelijke cijfers. Dat Richard Essers als eerste heer wél won van Peer van Lieshout compenseerde dit verlies weer. En, (ster)invaller Bert Scheepers deed het ook goed. Hij won met 21-14 en 21-15 van Frans van Seggelen, waardoor de damesverliezen gecompenseerd waren. Walter van Leuken speelde samen met Richard Essers de herendubbelpartij: die werd gewonnen. Helaas moesten de dames, in de damesdubbel-partij, opnieuw hun meerdere erkennen in de Oirschotse dames, waardoor de tussenstand weer gelijkgetrokken werd. Ook in de afsluitende mixpartijen kon BCL-M1/Sportpoint Gemert het verschil niet maken. Richard Essers en Corine Holweg wonnen hun partij. Ine Schipperheijn, die ook al inviel, kon samen met een niet geheel fitte Walter van Leuken helaas niet winnen, waardoor de partij in een terecht gelijkspel eindigde.

BCL-M1/Sportpoint Gemert – BC Schijndel-M1: 6-2
Met een ‘redelijk hersteld team’ heeft BCL-M1/Sportpoint Gemert met 6-2 van BC Schijndel-M1 gewonnen. Walter van Leuken en Stan van Vijfeijken verloren de herendubbel-partij met een marathonscore van 15-21, 22-20 en 24-26 na een enerverende en heel prachtige wedstrijd. Corine Holweg en Karin van den Biggelaar hadden niet zo veel tijd nodig: zij wonnen met speels gemak. Ook de singelpartijen werden zo door de dames gewonnen. Deze keer waren zij immers wél de bovenliggende partij. Ook Walter van Leuken en Richard Esers wonnen overigens hun singlepartij, waardoor de wedstrijd al gewonnen was, voordat de mixpartijen gespeeld werden. In die mixpartijen lieten Karin van den Biggelaar en Stan van Vijfeijken zich weer eens van hun beste kant zien: zij wonnen met 21-12 en 23-21. Richard Essers en Corine Holweg konden dat niet nadoen (het liep gewoon niet, deze keer) waardoor de eindstand van 6-2 op de borden kwam.