Afbeelding

T.V. 't Slotje zet TV Meerhoven vakkundig opzij

Sportnieuws

Beek en Donk - Deze derby was weer een tijdje geleden, maar TV Meerhoven heeft zich vorig jaar weer weten te laten kronen als kampioen van de eerste divisie. Op voorhand was al wel bekend dat de dubbels van dit team berucht zijn. Daarom had de coach Jorg Gussenhoven als doelstelling om 4-0 uit de singels te komen, zodat de druk op de dubbels minder hoog zou hoeven te zijn.

Koen Schuurmans mocht weer het bal openen tegen Koen Minnebach. Het was duidelijk, dat de kopman van ’t Slotje dit varkentje ging wassen. Minnebach kon geen vuist maken tegen de mokerslagen van Schuurmans. Het werd dan ook gedecideerd 6-1/6-2.

De tweede singel was er nog een duidelijker verschil. Stan de Haan had zelfs kans op een ‘double bagel oftewel 6-0/6-0’ tegen Erik de Hair, maar na een matchpoint gehad te hebben, kwam de Hair twee games terug waarna het toch 6-0/6-2 werd voor de Haan.

Nadat de eerste set tot 5-5 gelijk op ging tussen Bart van Opstal en Ryan Jorna, was van Opstal 8 games op rij oppermachtig in de derde singel. Uitslag werd daarmee 7-5/6-0.

Trainer Bowen Straatman had in Gijs Willemse een slinkse tegenstander voor de kiezen. Met een zwiep forehand en katapult service was er geen doorkomen aan voor Straatman. Het werd 3-6/4-6. De tussenstand was daarmee 3-1 in het voordeel van ’t Slotje.

Dubbels
Eerste dubbel speelde Straatman en Schuurmans in een zeer hoog tempo, waarin het duo Jorna/Minnebach geen kans kregen om in de wedstrijd te komen. Het werd 6-3/6-2 en daarmee was de tweede zege op rij een feit.

Smeets en van Opstal hadden hun handen vol aan Willemse/De Hair. De eerste set mondde uit in een spannende tiebreak. Daarna sloeg het momentum om en was de Eindhovense combinatie net sterker met 6-3. In de derde set kwam de Meerhovense combinatie een break voor. Toch rechtte de formatie uit Beek en Donk de rug en kon de break tenietdoen en werd op 5-4 de service van Gijs Willemse gebroken en daarmee was de einduitslag bekend, 5-1!

Coach Jorg Gussenhoven was verguld met het verloop van de dag. “Vandaag zijn we verder gegaan, waar we vorig week waren geëindigd. Meteen druk zetten op de concurrenten met een goede uitslag. Ook was de dag met de gezamenlijke teamlunch, tennisclinic en de verloting van tennisracket erg geslaagd. Hierdoor ontstaat weer meer binding onderling. Ook waren er nog nooit zoveel toeschouwers bij een thuiswedstrijd. Vooral veel jeugd! Hopelijk gebeurt dat op 7 mei thuis tegen Bastion Baselaar uit Den Bosch weer.”