De Tapperij zegeviert ook in bekertoernooi

Sportnieuws

Beek en Donk - Nadat Café-Zaal De Tapperij in het seizoen 2014/2015 de dubbel in het WAC wist te pakken, wist het dat ook te doen in het huidige seizoen. Na de titel was ook de beker een prooi voor de mannen in het wit en zwart. Op de slotavond van het WAC-seizoen wist De Tapperij de overige 3 teams te verslaan in de finaleronde en de trofee mee naar huis te nemen.

Naast De Tapperij bleken de overige overgebleven teams allemaal B-klassers te zijn. Zo blijkt maar weer dat de charme van het bekertoernooi toch zit in het bekende David en Goliath verhaal. De 4 finalisten maakten in een kleine competitie onderling uit wie zich de laatste prijs van het seizoen toe mocht eigenen. Café Thuis en Hurkmans Plaatwerk streden voor wat ze waard waren, maar wisten het niet te bolwerken tegen DK Garagebedrijf en De Tapperij. Alsof het zo had moeten zijn bleken laatstgenoemde teams ook het slotduel van de avond tegen elkaar te moeten spelen. DK streed dapper, maar wist De Tapperij niet af te houden van de bekerzege.

De uitslagen:
Café Thuis – De Tapperij 0-2
DK Garagebedrijf – Hurkmans Plaatwerk 3-0
DK Garagebedrijf – Café Thuis 1-0
Hurkmans Plaatwerk – De Tapperij 0-2
Hurkmans Plaatwerk – Café Thuis 7-1
De Tapperij – DK Garagebedrijf 2-0

Ondertussen was de kantine van Sporthal D’n Ekker al aardig volgelopen met leden, ereleden en sponsoren. Nadat alle finalisten zich hadden gedoucht en ook hadden plaatsgenomen in de kantine nam WAC-voorzitter M. Martens het woord. Hij dankte eenieder voor de bijdrage die men had geleverd aan dit seizoen. Een prettig seizoen, waarbij er elke donderdagavond lekker een potje zaalvoetbal kon worden gespeeld met aansluitend een gezellig samenzijn in de kantine. Speciale dank ging uit naar het personeel en uitbater H. van Gend die nogmaals een oproep deed om samen nieuwe leden dan wel nieuwe teams te werven, zodat het WAC verder kan groeien en bloeien. Na het officiële deel was er een gezellig en drukbezocht samenzijn, waarbij er ook genoten kon worden van een ouderwets ‘frietbuffet’ met dank aan H. van Gend.

Deze avond werden natuurlijk de kampioenen van dit seizoen gehuldigd. Café-Zaal de Tapperij (A-klasse) en 1. FC Geerts (B-klasse) mochten de trofee van het kampioenschap trots boven de hoofden tonen. Café-Zaal de Tapperij had de eer dit ook met de beker van het bekertoernooi te mogen doen. De topscorers van beide klassen, R. Ros (A-klasse, Tapperij) en T. van Berlo (B-klasse, Café Thuis), konden ook hun prijzen ophalen. Tot slot werd de Cees van Oorschot-trofee uitgereikt aan het sportiefste team van het seizoen. Deze forse beker zal te bewonderen zijn in het café van Dave van de Burgt. FC van de Burgt (A-klasse) wist deze nipt te winnen.

Hiermee sluiten ze het seizoen 2015-2016 af. Ze zien elkaar komend seizoen weer bij het WAC.