Heren 1 BC Lieshout wint van Akros Boxmeer

Sportnieuws

Lieshout - Heren 1 van BC Lieshout boekte zaterdag een zwaarbevochten overwinning op Akros: 68-61. In de beginfase hadden de bezoekers uit Boxmeer geen antwoord op de full court zone-press van Lieshout. Na het eerste kwart stond een 21-13 voorsprong voor Lieshout op het scorebord.

Met fysiek spel wist Akros zich terug te vechten in de wedstrijd en zelfs met een voorsprong de rust in te gaan: 32-37. Na rust neemt captain Jaap van de Broek BC Lieshout op sleeptouw en zorgt ervoor dat de kleine voorsprong van Akros wordt weggepoetst. In een fysiek en hard vierde kwart blijft BC Lieshout overeind en speelt de wedstrijd uit door in de laatste minuten scherp te verdedigen en turnovers te forceren bij Akros.

Heren Onder 20 wint twee wedstrijden in één weekend
Zaterdag speelde Heren Onder 20 thuis tegen EBCG uit Geldrop. BC Lieshout begon verdedigend sterk aan de wedstrijd, waardoor EBCG moeite had met scoren. De Lieshoutenaren sloegen direct een gat van 17 – 9. In het tweede en derde kwart wist Lieshout deze voorsprong te behouden, maar in het vierde kwart zakte de concentratie bij Lieshout. Het team herpakte zich in de laatste minuten en wint de wedstrijd met 46 – 37.

Zondagochtend stond de tweede wedstrijd op het programma. Zes spelers reisden al vroeg af naar Heerlen. Eerder dit seizoen werd met ruime cijfers van de Limburgers verloren. Door een hoog tempo wist Lieshout bij rust een 10-26 voorsprong te nemen. Pas in het vierde kwart gaf Tracks tegengas. De voorsprong van Lieshout werd verkleind tot 7 punten, waardoor coach Richard Prinsen een time-out moest nemen. Gemaakte afspraken werden goed uitgevoerd en Lieshout wist de punten binnen te slepen met een eindstand van 32 – 38.

Jongens Onder 14-1 wint in Uden
Lieshout begon met slechts 6 spelers aan de wedstrijd, maar nam direct het initiatief. Met snelle scores stond al snel een 16 – 11 voorsprong op het scorebord. Ook in de tweede periode bleef Lieshout aan de goede kant van de score, maar verder uitlopen zat er niet in, mede omdat er al twee jongens met vijf fouten het veld moesten verlaten. Lieshout kon gaan rusten met een 28 – 21 voorsprong.

Rush probeerde de druk op het Lieshoutse viertal op te voeren, maar door snelle uitbraken en scores wist de Udense formatie het gat niet meer te dichten. Lieshout wint de wedstrijd knap met een eindstand van 68-56. Mocht de laatste thuiswedstrijd worden gewonnen, dan eindigt het team op een verdienstelijke tweede plaats. En dat met maar 6 vaste spelers.