Beschamende nederlaag voor ELI

Sportnieuws

Lieshout - Voorafgaande aan de ontmoeting tegen Irene uit Gemonde had ELI nog goede vooruitzichten om een periodetitel in de wacht te slepen. Op het slechte veld van Irene werden de mannen van Theo Donkers hard op de feiten gedrukt. Met niet minder dan 5-0 kreeg ELI klop. Daar zag het lange tijd niet naar uit.

Al in de 1e minuut was het bijna raak. Aaron Hurkx kopte rakelings over (zie foto). Hierna was met name Sem Steenbakkers enkele keren na goede combinaties dichtbij een doelpunt. Met de hoek voor het uitkiezen schoot hij de bal tegen de keeper aan. Deze voorkwam met de voet ook een doelpunt van Bram Donkers, terwijl Frank van Berlo zijn schot voorlangs zag gaan. In de 22e minuut kwam de eerste waarschuwing van Irene en toonde de onzekerheid in de ELI-defensie. Bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrije trap belandde de bal tegen de paal. Hierna was met name de weer herstelde Patrick Swinkels, die enkele keren gevaar stichtte, maar dat bleef zonder succes. In de 34e minuut kon ELI opnieuw opgelucht ademhalen bij een afstandsschot, dat via de paal in de handen van Robin Evers belandde. Even later viel het doelpunt dan toch. Verdediger Memelink kon de bal uit een hoekschop ongehinderd binnen koppen, 1-0. Nadat ELI via Sem Steenbakkers en Frank van Berlo kansen op de directe gelijkmaker hadden laten liggen was het Irene-aanvoerder Vliegendhart, die niet ingrijpen van de ELI-defensie simpel afstrafte, 2-0. Met deze stand gingen beide teams de rust in, waarbij ELI blij mocht zijn, dat Irene niet opnieuw uit een corner kon scoren.

Na rust met David da Silva als extra aanvaller bleef het spel van ELI heel mat en was niet te zien, dat de ploeg in de race was voor een periodetitel. Het aantal doelkansen was erg beperkt. Alleen Roel van Mook doelpuntte een keer, maar de goed leidende scheidsrechter Van de Walle keurde dit af. De bal was hiervoor bij een fraaie actie van Sem Steenbakkers juist over de achterlijn gegaan.

Halverwege de 2e helft kwam ook Geert Minten in het veld als extra aanvaller. Dat had niet het gewenste resultaat, omdat ELI wel drukte, maar nauwelijks in staat was om de defensie met een goede combinatie uit te spelen. Verder dan kansloze afstandsschoten van Aaron Hurkx en Roel van Mook leverde dat niet op. De thuisclub liet in de laatste 10 minuten wel zien hoe het kan. Niet minder dan 3 keer wist Irene doel te treffen en hiermee ELI een beschamende 5-0 nederlaag te bezorgen. Hierdoor heeft ELI alleen nog een kleine theoretische kans om de nacompetitie te bereiken. Daarvoor is in elk geval zondag een overwinning nodig thuis tegen concurrent RKGSV.