ASV’33 vecht zich naar gelijkspel

Sportnieuws

Aarle-Rixtel - ASV’33 heeft zich zowel letterlijk als figuurlijk verdienstelijk naar een gelijkspel gevochten. Tegenstander Keldonk begon in Aarle-Rixtel zeer sterk aan de wedstrijd en wist in de eerste 20 minuten ASV’33 volledig in bedwang te houden.

Al in de 8e minuut kwam Keldonk op voorsprong, een voorzet werd prima door een van de aanvallers van Keldonk via binnenkant paal binnen gekopt 0-1. Hiervoor had Marnic van Rosmalen al enkele malen reddend op moeten treden om ASV’33 voor een achterstand te behoeden. Een kleine 10 minuten later kwam Keldonk al op een 2-0 voorsprong, een prima aanval ging hier aan vooraf. In de 19e minuut kwam ASV’33 onverwachts tot een tegentreffer, het was Pim Dubois die eigenlijk uit het niets de aansluitingstreffer op het scorebord bracht. Hierna kwam ASV’33 iets beter in het spel en bracht het de wedstrijd iets meer in balans. Toch was het wederom Keldonk dat in blessuretijd van die 1e helft de marge weer op twee doelpunten bracht via een rake kopbal 1-3.

Na de thee een sterker ASV’33 en het was de aanvoerder van ASV’33 René de Vries persoonlijk die in de 57e en de 60e minuut ASV’33 weer met twee knappe doelpunten langs Keldonk bracht, 3-3. In het gehele restant van die 2e helft mocht ASV’33 de meeste aanspraak maken op de overwinning, echter gebeurde dit niet meer.
Door het verlies van Bavos thuis tegen MVC mag ASV’33 nog steeds hopen op de nacompetitie. Bavos moet dan op 2e pinksterdag verliezen van Leunen en ASV’33 moet met grote cijfers gaan winnen bij degradatiekandidaat Milheezer Boys, beide opties zijn zeer zeker mogelijk en ASV’33 gaat dan ook voor deze laatste mogelijkheid. Al kan men bij ASV’33 zeker al spreken van een geslaagd seizoen, na promotie naar de 4e klasse het vorige seizoen , en in het eerste jaar tot aan de laatste wedstrijd meedoen op de prijzen kan het eigenlijk niet mooier.

Afscheid Sander van de Waarsenburg
ASV’33 mocht nog na afloop van deze wedstrijd Sander van de Waarsenburg in de bloemetjes zetten, Sander had aangegeven na 13 seizoenen in de selectie, en meer dan 300 wedstrijden in de selectie voor de Rood-witten uit Aarle-Rixtel het voor gezien te houden en zich bezig te gaan houden met mountainbiken. Sander, een heuse steunpilaar in de defensie van ASV’33, en een voorbeeld voor vele anderen. Daarbij heeft Sander zich in al die jaren altijd voor de volle 100% ingezet, Elke trainer kon altijd een beroep op hem doen, én op hem rekenen. En een ding is dan ook wel zeker, ASV’33 zal Sander als speler, en als een echte ASV’er, zeker gaan missen. ASV’33 bedankt Sander oprecht voor alles wat hij voor ASV’33 betekend heeft, wat gepaard ging met een bloemetje, en een gepast cadeau.

Volgende week op 2e pinksterdag de laatste competitiewedstrijd uit naar Milheezer Boys, ASV’33 rekent op de steun vanuit het Aarle-Rixelse, en wie weet wat er nog voor moois kan gebeuren.