Verdiende overwinning voor Flamingo's

Sportnieuws

Mariahout - Senioren 1, gesponsord door Auto Corsten, ontving afgelopen weekend hekkensluiter TOG uit Overlangel op sportpark de Heibunders in Mariahout. Flamingo’s was gebrand op een overwinning omdat het de punten nodig heeft om überhaupt nog uitzicht te houden op promotie-/degradatiewedstrijden.

Dit werd direct zichtbaar door de goede start. Kim Vervoort scoort 1-0 uit een vrije worp en kort daarna scoort zij ook de 2-0 op aangeven van Martje van de Broek. Ook de verdediging doet goede zaken en tien minuten later is het Sanne Scheepers die van afstand 3-0 maakt. In het andere vak kent de scheidsrechter een strafworp toe aan TOG waarmee zij de stand op 3-1 zetten. Flamingo’s laat zich niet van de wijs brengen en speelt fel en geconcentreerd verder. Opnieuw is het Kim Vervoort die doel treft en Manon van Eijndhoven scoort vervolgens uit een doorloopbal vanonder de korf 5-1. Nog voor de rust komt TOG terug tot 1 doelpunt door twee afstandsschoten en een strafworp 5-4.

Na de rust neemt Mariahout weer het initiatief en Martje van de Broek maakt keurig een doorloopbal af. In de volgende aanval legt Vera Leenders aan van afstand en ook die is raak, 7-4. Het lukt TOG om aan te haken tot 7-6. Neeltje Berkvens wordt in het veld gebracht en al snel weet zij geraffineerd een balletje dat zij afvangt in de korf te gooien, 8-6. TOG sticht verwarring bij de Mariahoutse verdediging en een compleet vrijgespeelde dame schiet de aansluiter raak. Flamingo’s blijft erin geloven en slaagt erin om definitief afstand te nemen door doordacht te blijven spelen en goede kansen te creëren. Anouk van Eijndhoven maakt 9-7 en Kim Vervoort tekent voor haar vierde treffer deze wedstrijd door weer een vrije worp goed af te werken. Het wordt eerst nog 10-8 met nog zo’n twaalf minuten speeltijd. Manon de Beer scoort Flamingo’s 11e treffer en daarna is het Anouk van Eijndhoven die nogmaals raak schiet en voor 12-8 zorgt.

De thuisploeg speelt de eindfase van deze partij goed uit en maakt geen fouten. Manon van Eijndhoven tilt een balletje richting de korf die zij aan de buitenkant kreeg aangespeeld 13-8. TOG scoort eerst van afstand hun negende treffer, maar direct daarna scoort Manon de Beer 14-9. Het lukt TOG om tot slot nog een keer van afstand te raken, maar de overwinning voor Flamingo’s 1 komt niet meer in gevaar. Ze winnen terecht met 14-10.

Op zondag 29 mei staat de laatste reguliere competitiewedstrijd op het programma, een uitwedstrijd tegen Dakos 1 in Someren-Heide.

Senioren 2
Al een aantal wedstrijden op rij laat Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur, het aanvallend liggen. Zo ook zondag in de thuiswedstrijd tegen Altior 3. Verdedigend was er wederom niets op aan te merken maar doordat er aanvallend weinig tot geen kansen werden gecreëerd kwam de ploeg niet verder dan een 7-12 nederlaag.

Senioren 3
Senioren 3, gesponsord door Erik Barten tuin- en parkmachines deed hele goede zaken door met 11-7 te winnen en kan zich gaan opmaken voor een kampioenswedstrijd komende zondag om 10.30 uur in Nijnsel.