Afbeelding

Kirsten Bevers 14e van Nederland

Sportnieuws

Beek en Donk – Het turnseizoen startte op 7 november 2015 met het open Tilburgs kampioenschap. Kirsten Bevers behaalde daar in Divisie 2 senioren de eerste plaats op brug en werd op de totaallijst na 4 onderdelen eerste. Op 29 november vonden de clubkampioenschapen bij haar vereniging HT’35 plaats en werd ze clubkampioen.

Daarna begon het echte werk pas, want op 12 december vond de eerste van de twee voorwedstrijden plaats. Er moesten 36 punten gehaald worden in een van de twee wedstrijden om door te mogen stromen naar de landelijke kwartfinales. Kirsten eindigde als eerste op vloer en met een totaalscore van 44,500 behaalde ze de vierde plaats.

Tijdens de eerste wedstrijd op 16 januari 2016 ging het niet zo goed. Kirsten kon maar 2 onderdelen mee turnen. Gelukkig was de plaatsing in de kwartfinale al veiliggesteld. Deze kwartfinale ging weer wat beter. Ze werd tweede op brug en derde op vloer. Haar totaalscore van 44,850 was de zevende plaats waard, waardoor ze door mocht naar de halve finale, waar de beste 13 van deze wedstrijd naartoe gingen.

Voor de halve finale mocht Kirsten op 10 april naar Dalen. Hier werd alles op alles gezet om bij de eerste 9 te komen en een plaats op het Nederlands Kampioenschap te halen. Ook kon je hier per toestel doorstromen naar de Nederlandse Kampioenschappen. Kirsten wilde graag haar titel, Nederlands Kampioen Vloer 2015, verdedigen. Alleen de twee beste mochten door en helaas eindig Kirsten als vierde op vloer, waardoor er geen toestelfinale was voor haar. Ze behaalde wel, na een mooie wedstrijd met een totaalscore van 46,050 de vijfde plaats, en mocht dus naar het Nederlands Kampioenschap in Waalwijk op 28 mei.

Op het NK in Waalwijk hadden zich 36 dames met een leeftijd vanaf 15 jaar tot zeker 26 jaar verzameld om te strijden voor de titel Nederlands Kampioen Divisie 2 senioren. Het was een spannende wedstrijd. Na een wiebelige balk oefening, waar ze 10,050 punten haalde, ging het op vloer een stuk beter en haalde ze 12,750 punten. Ook de sprong met 12,334 was prima en daarna kwam de brugoefening met 10,300 punten. Totaalscore 45,434 en 14e van Nederland!