Afbeelding

Selectiewedstrijd Roldans in Mierlo

Sportnieuws

Beek en Donk - De tweede selectiewedstrijd Roldansen werd afgelopen weekend gehouden in Mierlo. RC de oude Molen was met 7 rijdsters vertegenwoordigd.

Op zaterdag 28 mei reden de Cadetten, Jeugd, Junioren en Senioren. Kimberly van Schijndel, Chloë Donkers en Julia van Zutven startte zaterdagmorgen als eerste met hun verplichte dansen. De verplichte dansen van Kimberly en Chloë waren niet zoals ze hoorden te zijn, ze hadden beiden last van zenuwen. Julia reed haar verplichte dansen heel netjes. Net na de middag mocht Janne als eerste starten met haar verplichte dansen. Ook Janne had last van zenuwen waardoor haar wals erg onstabiel was. De Tango ging iets beter, maar ze eindigde bij de verplichte dansen als laatste.
Aan het einde van de middag begonnen de vrije dansen van de Cadetten, Kimberly reed een nette dans en werkte zich omhoog naar een 13e plaats, Chloë had zich ook weer herpakt en eindigde uiteindelijk op een 15e plaats. Julia bleef stabiel rijden en hield hiermee haar 9e plaats vast. Daarna was de beurt aan Janne, zij reed haar dans vol overtuiging en emotie en maakte hiermee heel veel goed ze steeg naar een 6e plaats.

Op zondagochtend 29 mei was de beurt aan de Supermini’s. Naïla en Laura moesten één verplichte dans rijden. Beiden hebben ze erg goed en naar kunnen gereden maar door een foutje in de timing hebben ze beiden een heel punt aftrek gekregen. Dat is natuurlijk erg jammer. Naïla werd 15e en Laura 16e.Als laatste reed Jill bij de Espoirs. Ze reed twee nette verplichte dansen. ’s Middags reed Jill haar vrije dans, helaas werden de zenuwen haar de baas en reed ze niet zoals ze kon. Ze eindigde op een 15 plaats.

De eerste twee wedstrijden zitten erop, er is nog veel werk aan de winkel. Maar ze leren elke keer weer bij en gaan weer hard trainen voor de volgende wedstrijd.