Afbeelding

Ganzeveer kroont clubkampioenen 2016

Sportnieuws

Aarle-Rixtel - Ieder jaar staat het voorjaar bij badmintonclub De Ganzeveer in het teken van de clubkampioenschappen. Zowel bij de jeugd als senioren wordt er fel gestreden om de wisselbekers. Ondanks de extreem hoge temperaturen in de zaal waren ook dit jaar de partijen van hoog niveau en werden de ereplaatsen zwaar bevochten.

Jeugd
Bij de jeugdafdeling bestaan de clubkampioenschappen uit twee onderdelen. De eerste speelavond wordt er een spellenparcours afgelegd. Bij elk station zijn punten te verdienen en deze worden aan het einde van de avond dan opgeteld en opgeslagen voor de volgende ronde. Tijdens de tweede avond worden de kinderen – op basis van de eerste avond – geplaatst in een poule en binnen deze poule wordt dan met wedstrijden beslist wie zich clubkampioen mag noemen.

Dit jaar was er één poule bij de meisjes en twee poules bij de jongens. Na iedereen in haar poule verslagen te hebben, mag Iris Beekers zich clubkampioen bij de meisjes noemen. Bij de jongens in de B-poule was het spannender, daar kon zo maar iedereen van iedereen winnen. Het kwam aan op een paar punten in het saldo, maar Joey Pan is de verdiende kampioen bij de jongens B. Ook bij de jongens in de A-poule was het spannend, erg veel partijen werden slechts op een paar punten beslist. Desalniettemin sprong Rens Musters er bovenuit dit jaar en versloeg hij iedereen in zijn poule. Daarmee mag hij zich in zijn laatste jaar als jeugdlid, voor het eerst clubkampioen jongens A noemen.

Senioren
De senioren strijden over drie avonden om diverse clubkampioen-titels. De eerste avond worden er dames- en herendubbels gespeeld en de tweede avond singles. Op de laatste avond vinden dan de kruisfinales plaats, gevolgd door de finales per onderdeel.

Bij de single kampioenschappen (toch wel het belangrijkste onderdeel) waren drie van de vier kampioenen een andere dan vorig jaar. Alleen Mark van Melick kon zijn titel bij de heren A met succes verdedigen. Dit was sinds 2007 door geen enkele heer meer gelukt. Bij de dames A werd Nienke Houët gekroond als kampioen (al lag dit ook wel aan een gebrek aan echte concurrentie). In de B kwamen twee nieuwe kampioenen bovendrijven. Charlotte Hendriks en Rik Sanders versloegen al hun concurrenten en mogen dik verdiend de wisselbeker een jaar thuis houden.

Uitslagen 2016
Herenenkel A: 1. Mark van Melick, 2. Oskar Martens, 3. Luc Musters
Herenenkel B: 1. Rik Sanders, 2. Vincent de Groot, 3. Rob Boetzkes
Damesenkel A: 1. Nienke Houët
Damesenkel B: 1. Charlotte Hendriks, 2. Jeanette Verbakel, 3. Joan Pieloor
Herendubbel A: 1. Johan Manders en Daan van Melick, 2. Oskar Martens en Maico Sanders, 3. Mark van Melick en Jeroen van der Heijden
Herendubbel B: 1. Rik Sanders en Bart Sterken, 2. Vincent de Groot en Bart Kweens, 3. Frank van den Heuvel en David Kweens
Damesdubbel: 1. Nienke Houët en Joan Pieloor, 2. Imke Vliegenberg en Joyce van den Heuvel, 3. Manon van Deursen en Jeanette Verbakel