Afbeelding

Bridgeclub ‘t Koppeltje viert 30-jarig jubileum

Sportnieuws

Beek en Donk - Bridgeclub `t Koppeltje heeft op woensdag 8 juni, aan het einde van het bridgeseizoen, haar 30-jarig jubileum gevierd in clubhuis Café-Zaal de Tapperij in Beek en Donk.

Enkele leden van de club hadden een mooi programma in elkaar gezet. Er werd topintegraal gebridged in 2 lijnen waarbij prachtige prijzen te verdienen waren. Vooraf werd bepaald op welke plaatsen de prijzen zouden vallen. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de bridgewedstrijd gespeeld.

Bridgeclub `t Koppeltje werd in oktober 1985 opgericht door Liesje van Herk onder de naam ‘Bridgeclub Beek en Donk’. Er werd elke woensdagavond gespeeld in Café-Restaurant Pauwkes en begon met 8 paren. Het jaar daarop, in 1986, kwam er een afsplitsing vanwege het feit dat er leden waren die problemen hadden met het roken in de zaal. De niet-rokers verhuisden naar Café-Zaal de Tapperij. Dat werd bridgeclub ‘Over the Bridge’ die nu nog op maandagavond speelt.

‘Bridgeclub Beek en Donk’ moest in 1993 van locatie veranderen omdat café Pauwkes verkocht werd. Het nieuwe onderkomen werd zaal De Koppelen. De naam van de club veranderde in ‘Bridgeclub `t Koppeltje’. In 2002 verhuisde de club weer. Men koos voor de huidige locatie Café-Zaal de Tapperij, waar elke woensdagavond naar ieders tevredenheid met veel enthousiasme wordt gebridged. Bridgeclub `t Koppeltje heeft op dit moment ruim 70 actieve leden. Het is een gemoedelijke en gezellige club waar het sociale element een belangrijke rol speelt.

Nu de bridgecompetitie erop zit kan iedereen in de zomermaanden gratis komen bridgen. Tot 19.15 uur kan men zich aanmelden, waarna om 19.30 uur begonnen wordt met kaarten. Beginnende bridgers zijn ook van harte welkom en ervaren dan hoe zo`n bridgeavond verloopt. Bridgers die interesse hebben om lid te worden kunnen zich aanmelden bij Antoon Nooijen, tel. 0492-463090. Voor meer informatie kunt u terecht op www.bc-koppeltje.nl.