Afbeelding

BC Mixed met 15 teams in nieuwe competitie

Sportnieuws

Beek en Donk – Zowel de jeugdcommissie als de competitiecommissie bij de senioren zijn er weer in geslaagd om de competitieteams voor het komend seizoen rond te krijgen. Er zijn in totaal 15 teams ingeschreven. Badmintonclub Mixed is daarmee één van de grootste verenigingen binnen de Helmondse Badminton Bond (HBB). Om zoveel teams te kunnen samenstellen heb je natuurlijk wel voldoende leden nodig. Daar heeft BC Mixed geen gebrek aan.

Er is de afgelopen twee jaar weer een flinke groei te zien van het aantal leden. Met name het aantal jeugdleden is sterk toegenomen. BC Mixed heeft hiervoor ook flink aan de weg getimmerd. Naast de gebruikelijke activiteiten als vriendjesavonden bij de jeugd en een instuif bij de senioren zijn er nieuwe paden ingeslagen. Geïnspireerd door andere verenigingen is dit seizoen bijvoorbeeld BadMINIton opgezet. Dat is badminton voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 5 jaar. Een paar jaar geleden is bij de senioren gestart met organiseren van een beginnerscursus. Die cursus is inmiddels vier maal gegeven en daaruit zijn inmiddels veel nieuwe leden voort gekomen, waarvan sommigen ook competitie zijn gaan spelen.

Jeugdcompetitie
Komend seizoen gaat BC Mixed met 7 jeugdteams meedoen aan de jeugdcompetitie. De kinderen in die teams zijn ingedeeld op speelsterkte en komen uit in verschillende klassen. De teams bestaan tenminste uit 6 teamleden (3 meisjes en 3 jongens). Ook dit jaar is bij één team samengewerkt met Ganzeveer uit Aarle-Rixtel. Zij leveren de jongens en BC Mixed de meisjes. Een groot voordeel van een goede samenwerking. Ieder jeugdteam worden begeleid door twee teamleiders. Die zorgen ervoor dat de kinderen worden opgehaald, dat de shuttles, het telboek en de wedstrijdformulieren er zijn. En natuurlijk proberen zij de kinderen zo goed mogelijk te coachen.

Seniorencompetitie
Met 8 teams voor het seizoen 2016-2017 heeft BC Mixed even veel teams als afgelopen seizoen. Er zijn 3 teams kampioen geworden en dat betekent dat deze teams een klasse hoger gaan spelen. Dat is voor een enkeling best een uitdaging, maar wel iets om naar uit te kijken. Om goed voorbereid aan de competitie te beginnen starten de trainingen dan ook twee weken eerder dan normaal. De eerste trainingsavond van het nieuwe seizoen is op vrijdag 26 augustus. Normaal gesproken begint de competitie rond eind september.

Alle informatie over de teams en komende activiteiten is te vinden op www.bcmixed.nl. Je volgt de vereniging uiteraard ook via Facebook, Twitter en Instagram.