Emma van Rooi in actie met haar 'Hoppenhof's Badman'
Emma van Rooi in actie met haar 'Hoppenhof's Badman'

De Pioniertjes sterk vertegenwoordigd bij Brabantse kampioenschappen

Sportnieuws

Mariahout – In Nijnsel vonden op zaterdag 13 augustus de Brabantse Kampioenschappen plaats voor ponyruiters die lid zijn van de KNHS. Enkele amazones van Ponyclub de Pioniertjes waren hiervoor afgevaardigd, doordat zij met hun pony's goede prestaties hadden geleverd tijdens voorgaande wedstrijden in het outdoor seizoen binnen KNHS-kring Helmond.

In de verschillende disciplines kwamen de amazones aan de start. Bij het springen in de klasse DE klasse Z reed Robin Bardoel met haar imposante Happy. Helaas moesten zij door drie weigeringen voortijdig het parcours verlaten. Ook voor zus Demi Bardoel met Kyra was het een moeizame rit. Demi reed in de klasse DE-L, maar Kyra was erg onder de indruk van alle hindernissen en stopte met springen. Emma van Rooi daarentegen had deze dag met haar mooie Hoppenhof's Badman meer geluk, zij kwam aan de start in de klasse DE-B. Na een spannende foutloze eerste rit mocht zij de barrage rijden. Tijdens deze barrage tikte Badman één balk van een hindernis, wat deze combinatie 4 strafpunten opleverde. Uiteindelijk wisten zij een 21e plek te behalen.

Bij de individuele dressuur was Maud Vesters met haar Carien geselecteerd in de klasse C-L1 zij mochten als startnummer 11 rijden in ring 10. Na een nette proef eindigden Maud en Carien op een 16e plek met 179 en 187 punten. Zus Noah Vesters reed in de klasse B-B dressuur met haar nog jonge onervaren Juno. Juno en Noah waren goed in vorm, de jury beloonde hen met een 13e plek, met respectievelijk 181 en 193,5 punten, waarmee deze combinatie zeer tevreden was.

Op het hoofdterrein vond een demonstratie voor Bixie plaats, hierbij was Saar Hellings met shetlander Danny vertegenwoordigd. Samen met nog andere ruitertjes en jonge amazones lieten zij zien hoe je op verschillende leuke manieren met je pony bezig kunt zijn. Danny was heel gehoorzaam en mooi versierd, hij vormde een mooie combinatie met Saar!

Jammer genoeg heeft niemand de Hippiade KNHS Nederlandse kampioenschappen weten te behalen. Deze vindt op 27 augustus in Ermelo plaats. Ponyclub de Pioniertjes wenst alle amazones weer veel succes met het oefenen voor de wedstrijden van het komende winterseizoen.