Vlnr: Herman Zegers, Bart van Berlo en Marjan van den Tillaar
Vlnr: Herman Zegers, Bart van Berlo en Marjan van den Tillaar

Runnersclub aan de start in Stratenloop Boekel

Sportnieuws

Lieshout - Terwijl de meeste leden van Runnersclub Lieshout nog genieten van hun vakantie, zijn anderen al weer druk aan het trainen voor de halve en de hele marathon van Eindhoven.

De stratenloop in Boekel is daar een goede training voor. Deze wedstrijd, altijd op de derde zondag van augustus, werd meestal met erg warm weer gelopen. Dit jaar was het met 18 graden lekker om te lopen, als stond er wel veel wind.

Marjan van den Tillaar gaat op 9 oktober haar eerste marathon lopen in Eindhoven. Opdracht van de trainer was om in Boekel de 10 kilometer te lopen in 52 minuten, Marjan was beduidend sneller en finishte als 7e in 49:58. Bart van Berlo gaat in Eindhoven voor zijn eerste halve marathon met als doel te finishen onder de 2 uur. Met een tijd van 45:34 en een 20e plaats die Bart in Boekel noteerde gaat dit vast en zeker lukken. Herman Segers is al een ervaren marathonloper, na een wat moeilijk voorjaar heeft hij de snelheid weer goed te pakken en voltooide Herman de 10 kilometer als 11e in 42:30.