Bart van de Kerkhof met 'Eberlina'
Bart van de Kerkhof met 'Eberlina'

RV de Hoefslag succesvol op Brabantse Kampioenschappen

Sportnieuws

Aarle-Rixtel - De Brabantse Kampioenschappen voor paarden werden zondag 14 augustus verreden in Nijnsel. Voor RV de Hoefslag uit Aarle-Rixtel was het een erg succesvolle dag.

Sandy van Boxmeer: goud, zilver én brons

Sandy startte met 3 paarden in de dressuur, 2x Z1 en 1xZ2, waarmee het drukke dag was voor Sandy. In Z1 werd ze met Fernando 5e (na overkampen 3e). Met Figaro werd ze in dezelfde klasse 1e (na overkampen 2e) en met Eart Wind and Fire werd ze 2e en na haar kür op muziek 1e, waarmee ze zichzelf kampioen mocht noemen in Z2. Figaro (Z1) en Earth Wind and Fire (Z2) zijn afgevaardigd voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.

Goede dag voor Lianne Verbakel met goud

Lianne startte dressuur klasse L1 en springen B. In L1 werd ze met Follow Me 5e (na overkampen 5e). Na beide resultaten totaal 6e en door naar het NK te Ermelo! Met springen waren Lianne en Follow Me foutloos. Na overkampen een foutloos resultaat: 1e en kampioen!

Goud voor Bart van de Kerkhof

Bart startte springen klasse L. Hij was foutloos met Eberlina. Na overkampen foutloos met de snelste tijd. Hiermee werd Bart kampioen klasse L!

Viertal klasse L zilver, viertal klasse M goud

RV de Hoefslag deed ook met twee viertallen mee, Klasse L en Klasse M onder leiding van Martien Verbakel.

Het viertal klasse L bestond uit Evelien Maas met Ulla D, Franka Verbakel met Lovestory, Lianne Verbakel met Follow Me en Frank Kuypers met Vinice. Zij wisten een mooie verdiende 2e plaats te behalen.

Het viertal klasse M bestond uit Leon Verbakel met Dylano, Marjolein Kuijpers met Faché, Marly Verbakel met Zodiera en Ingrid van Veggel met Euforia. Dit viertal wist zichzelf tot kampioen te bekronen.

Beide teams zijn met deze resultaten ook afgevaardigd naar het NK in Ermelo.

Overige uitslagen springen

Veerle van Laarhoven met Gylonie aan start in de klasse B: foutloos na barrage: 18e. Patrick Verbakel met Elodie aan de start in de klasse ZZ: 30e.

Overige uitslagen dressuur

Leon Verbakel met Dylano klasse M1: 4e (na overkampen: 8e) door naar NK te Ermelo. Marjolein Kuijpers met Faché klasse L2: 4e (na overkampen: 9e, reserve). Ingrid van Veggel met Euforia klasse L2: 15e. Kirsten Dirks met At First Sight klasse L2: 18e. Evelien Maas met Ulla D klasse L1: 14e.

RV de Hoefslag wenst Sandy, Lianne, Bart, Leon en de viertallen alvast heel veel succes op de Nederlandse Kampioenschappen op 2 en 3 september in Ermelo. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/rvdehoefslag.

Lianne Verbakel met 'Follow Me'
Het Viertal Klasse M
Sandy van Boxmeer met 'Earth Wind and Fire'