Afbeelding
Archieffoto van PC De Hoefslag

De Hoefslag op Brabantse Kampioenschappen

Sportnieuws

Aarle-Rixtel - De Brabantse Kampioenschappen van de pony's werden op zaterdag 13 augustus verreden in Nijnsel. Hieronder volgen de uitslagen van de combinaties van PC de Hoefslag uit Aarle-Rixtel.

Frederique Hendriks sprong al vroeg in de ochtend met haar pony Sjoukje. Na een mooie foutloze eerste ronde, mocht ze door naar de barrage. Ook in de barrage lieten ze alle balken liggen. Helaas net geen prijs, maar een mooie 8e plaats!

Maartje Verbakel had het druk op de Brabantse Kampioenschappen. Ze kwam maar liefst 5 keer aan start. Met Ziggy behaalde ze in de klasse DE-B dressuur een 22e plaats met 195 en 182,5 punt. In de klasse DE-M springen kwam ze twee keer aan start: met haar pony Kyara kreeg ze 8 strafpunten waardoor ze op de 23e plaats eindigde én met haar pony Ziggy kreeg ze helaas 12 strafpunten waardoor ze op de 25e plaats eindigden. Ook deed Maartje mee in het viertal en als laatste sprong ze nog in de klasse DE-Z met haar pony Hamlet's Hollywood. Helaas werd ze uitgebeld en kwam er zo een einde aan de drukke dag van Maartje Verbakel.

In de klasse DE-Z springen kwam ook Stephanie Baten twee keer aan start. Met haar pony Wechelshof Dianthe kreeg ze 9 strafpunten, waardoor ze op de 11e plaats eindigden. Met haar pony Powergirl had ze meer geluk. De eerste ronde kreeg ze 8 strafpunten, wat genoeg was om te mogen starten in de tweede ronde. Helaas kreeg ze hier ook 8 strafpunten en werd ze uiteindelijk 9e.

Piet van Bragt kwam met Imogen aan de start in de klasse DE-L springen. Helaas 8 strafpunten, waardoor ze eindigden op de 31e plaats. Anne van Schijndel met Evy vielen nét buiten de overkamping. Ze eindigden in de klasse DE-L2 dressuur op de 6e plaats met 197,5 en 189 punt.

Het viertal met Anne van Schijndel en Evy, Karlijn Kuijpers met Quinty, Alyssa van der Linden met Muis en Maartje Verbakel met Kyara onder leiding van Willy Migchels werden in hun ring 3e met 200 en 200,5 punt, waardoor ze nét niet mochten overkampen. Wel zijn ze door naar de Nederlandse Kampioenschappen die plaats vindt op 27 augustus in Ermelo. Alvast heel veel succes!