Emma Leenders verzilvert een strafworp

Flamingo's verstevigt koppositie na ruime winst

Mariahout - Senioren 1, gesponsord door Auto Corsten, heeft zondag 2 oktober haar nummer 1 positie op de ranglijst in de eerste klasse verstevigd door met 14-4 te winnen van Lottum 1.

Al na 10 seconden opende Anouk van Eijndhoven de wedstrijd met een doelpunt. De score liep daarna op tot 5-0 door doelpunten van nogmaals Anouk van Eijndhoven, Manon van Eijndhoven, Gaby Habraken en Helen van Wanrooij. Daarna scoorde Lottum twee doelpunten achter elkaar van verre afstand. Richting het einde van de eerste helft speelde Flamingo's langere aanvallen, maar dit leverde niet veel resultaat op, er werden veel kansen gemist. Het uitverdedigen werd in de loop van de eerste helft wel verbeterd en dat leverde het nodige balbezit op. Voor rust scoorde Kim Janssen-Vervoort van korte afstand het zesde doelpunt. Flamingo's ging de rust in met een 6-2 voorsprong.

Na de rust kwam Flamingo's sterker terug en bouwde snel de voorsprong uit. Het baltempo lag hoog en de rebound was in orde. Anouk en Manon van Eijndhoven weten weer beiden raak te schieten en ook Lottum gooit er opnieuw een afstandsschot in, 8-3. Coach John Nooijen brengt na een time-out Neeltje Berkvens en Martje van de Broek binnen de lijnen. Manon van Eijndhoven en Martje van de Broek scoren beiden middels een mooie doorloopbal en de thuisploeg loopt hiermee verder uit naar 10-3. Anouk van Eijndhoven werkt een afvangbal keurig af, 11-3. De zusjes van Eijndhoven worden gewisseld voor Isa van Eijndhoven en Sanne Scheepers. Alle vier de wisselspelers maken een goede invalbeurt. Lottum doet nog een keer iets terug door dichtbij de korf de 11-4 te scoren. Daarna zorgt de thuisploeg met een strafworp van Emma Leenders en fraaie doelpunten van Martje van de Broek en Helen van Wanrooij voor een mooie 14-4 overwinning. De volgende wedstrijd is uit in Bergeijk tegen hekkensluiter Eyckelkorf/Omhoog 1.

Puntendeling voor Senioren 2
Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur, beloonde zichzelf zondag niet voor het harde werken. Er werden veel kansen gecreëerd maar het ontbrak aan scherpte en de afwerking. In de wedstrijd tegen VVO komt Flamingo's tegen de verhouding in eerst op een 0-3 achterstand. Senioren 2 blijft zoeken naar de kansen en slaagt erin om de score gelijk te trekken. Na rust is het vanaf 5-5 een gelijk opgaande strijd waarbij VVO telkens via een afstandsschot een punt voorsprong neemt. Helaas komt de thuisploeg niet verder dan een puntendeling met een 7-7 eindstand.