ATTC'77 klaar voor returns

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Speelronde 6 van de tafeltenniscompetitie is gespeeld. Dit betekent dat tegen alle tegenstanders een keer gespeeld is en dat het nu tijd is voor de returns.

Het tweede team speelde thuis tegen Tios'51 6 uit Tilburg. In de uitwedstrijd in september hadden Johan Voorhout, Jos Beniers en Frederieke van de Poel geflatteerd met 8-2 gewonnen, dus alle zeilen moesten worden bijgezet om een overwinning te behalen. Kopvrouw Frederieke van de Poel speelde goed en won overtuigend twee partijen. In Dorette van Kollenburg moest ze, net als de vorige keer, haar meerdere erkennen. Frederieke was niet opgewassen tegen haar sterke contraspel. Bij Jos en Johan liep het de hele avond niet lekker en zij verloren al hun partijen. Door ook nog verlies in de dubbel kwam de eindstand op een 2-8 nederlaag.

Ook het derde team speelde thuis en wel tegen Renata 6 uit Eindhoven. Hier werden verschillende spannende potjes gepeeld waarbij menig zweetdruppeltje viel. Uiteindelijk hielden de teams elkaar in evenwicht met twee overwinningen voor Karel van der Putten en Mark Rovers, die samen ook de dubbel wonnen. Henk van der Bruggen bleef deze keer met lege handen.

Het zesde team had dringend punten nodig om uit de degradatiezone te blijven. En dit zou in Mierlo, ten koste van MTTV'72 4, moeten gaan gebeuren. De sterk spelende Thijs Smulders had geen enkele moeite met de tegenstanders en ook Koos Martinali deed het met twee overwinningen goed. Tessa van den Boogaard heeft het zwaar in de zesde klasse, maar wist wel een wedstrijd te winnen. Met ook nog winst in de dubbel, kwam de eindstand op 3-7 en staan ze voorlopig veilig.

Het zevende team ging op bezoek bij koploper Flash 9 in Eindhoven. Het begin was voor Flash door verlies van Dorette van den Elsen en Juul Verbeeten. In een hele spannende derde wedstrijd won Richard Doensen met 11-13 in de vijfde game. Dit leek een soort van keerpunt te zijn want hierna bleef het goed gaan voor ATTC. Dorette won twee keer en ook Juul en Richard pakten nog een wedstrijd. Winst in de dubbel maakte dat de eindstand 6-4 werd in het voordeel van ATTC.

Zondag 6 november is het van 10.00 tot 12.00 uur weer gratis tafeltennissen in de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat in Aarle-Rixtel. Deze keer krijgen ze speciaal bezoek, komt u ook?

Overige uitslagen:
ATTC'77 1 – Valkenswaard 2 8-2
Deurne 4 – ATTC'77 4 6-4
ATTV'71 2 – ATTC'77 5 7-3