Martijn van der Linden was tweemaal trefzeker tegen WHV (Archieffoto)

Ruime overwinning voor VV Mariahout

Mariahout - VV Mariahout beleefde een eenvoudige middag en won zondag gemakkelijk van laagvlieger WHV. Na 90 minuten stond er een 5-1 eindstand op het scorebord.

In de eerste 10 minuten kreeg Mariahout al drie goede mogelijkheden om op voorsprong te komen maar de eindpass was steeds net te scherp. Ook WHV was met enkele counters gevaarlijk voor het doel van Rick van den Heuvel. In de 11e minuut was het dan toch raak. Martijn van der Linden schoot hard op doel en in de rebound was Sander Scheepers het meest alert. Hij schoot met zijn linkerbeen hard onder de doelman van WHV door: 1-0. Mariahout ging direct op zoek naar het tweede doelpunt. In de 27e minuut ontving Tim Barten op 16 meter van het doel de bal. Hij zag in zijn ooghoeken de keeper te ver voor zijn doel staan en met een bekeken lob zorgde hij voor de 2-0. In de 32e minuut kreeg Martijn van der Linden het op zijn heupen. Hij ontving de bal op de rechtsbuitenpositie en zette een dribbel in. Op de punt van de 16 meter krulde hij de bal op prachtige wijze in de linkerbovenhoek: 3-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd Sander Scheepers vervangen door Guus van Bosbeek omdat hij wat last had van zijn knie. Ook werd de goed spelende Geert van Doorn noodgedwongen vervangen omdat hij fysieke problemen had. Zijn vervanger Coen van Eijndhoven scoorde even later in de 66e minuut de 4-0. Huib van Zutphen stoomde naar voren en legde de bal van de achterlijn terug op het hoofd van Coen die keurig binnen knikte. 10 minuten voor tijd scoorde Martijn van der Linden zijn tweede treffer. Michel Leenders, die met veel arbeid belangrijk was voor het team had de mogelijkheid om zelf te scoren, maar gunde de bal aan Martijn die vervolgens de bal simpel kon binnentikken: 5-0. Voor de statistieken scoorde WHV met een droge knal de 5-1, waarna de prima leidende heer Kessels voor de laatste keer op zijn fluitje blies.

Een prima resultaat van de Marianen die laten zien goed mee te kunnen in deze vierde klasse. Komende zondag neemt Mariahout in Vorstenbosch het op tegen de Vorstenbossche Boys.