Ronnie Heijmans kopt de bal rakelings naast het doel
Ronnie Heijmans kopt de bal rakelings naast het doel Fotograaf: Marcel van de Kerkhof, Aarle-Rixtel

Wederom een gelijkspel voor ASV'33

Aarle-Rixtel - Voor de derde keer op rij stond het na 90 minuten voetbal voor ASV'33 gelijk, ook in deze uitwedstrijd tegen Stiphout Vooruit gaf dat de krachtsverhoudingen goed weer. ASV'33 speelde een prima wedstrijd met heel veel inzet en goed voetbal én veel kansen. Het was een mooie wedstrijd om te zien en verveelde dan ook geen minuut. Toch kon ASV'33 jammer genoeg maar weer één puntje bij schrijven aan het totaal.

ASV'33 had in de eerste helft de betere kansen, al in de derde minuut had Thomas Fritsen de kans om de score te openen. Een paar minuten later was Stiphout voor de eerste keer gevaarlijk middels een kopbal vanuit een hoekschop. Het spel golfde op en neer en van beide zijden werd er volop strijd geleverd. Na een kleine 20 minuten wederom een inzet van de goed spelende Thomas Fritsen, deze keer stond de lat een doelpunt in de weg. Even later wederom een kans voor ASV'33, Nick Hendriks kwam een teenlengte te kort om een strakke voorzet af te ronden. In de 25e minuut kwam Stiphout Vooruit op voorsprong, een mooie aanval over diverse schijven werd prima afgerond door Davy van Bokhoven, de Aarle-Rixtelnaar in Stiphoutse dienst. Er bleven kansen komen over en weer, maar ASV'33 ging de rust in met een 1-0 achterstand.

Na de thee kroop ASV'33 door het oog van de naald, doelman Marnic van Rosmalen van ASV'33 kon alleen middels een overtreding de spits van Stiphout afstoppen, de toegekende strafschop werd tot grote vreugde van de Aarlese aanhang gemist. Een paar minuten later een prima kopbal van Ronnie Heymans, maar helaas net naast het Helmondse doel. Ook de achterwaartse van ASV'33 moesten bij de les blijven met de gevaarlijke tegenstoten van Stiphout Vooruit. In de 60e minuut moest de doelman van Stiphout met een uiterste krachtsinspanning Ronnie Heijmans van het score afhouden, een subliem genomen vrije schop had dan ook bijna het gewenste resultaat. In de 74e minuut was het dan toch raak voor de mannen van Han van Rosmalen, wederom een prima actie van Ronnie Heijmans, hij verraste de iets voor zijn doel staande doelman met een schitterende lob, een wereldgoal, en de verdiende gelijkmaker. Bijna had ASV'33 nog met de volle buit huiswaarts kunnen keren, een mooie omhaal van Thijs van Uden in de allerlaatste minuut eindigde op de lat. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende Scheidsrechter de Heer Pennings uit Geffen kon iedereen wel leven met het gelijke spel. Een wedstrijd zoals het hoort, sportief en met respect naar de tegenstander toe, beide teams verdienen dan ook een dikke pluim.

Zondag wederom een belangrijke wedstrijd voor ASV'33, op Sportpark de Hut ontvangt ASV'33 het sterke Mulo.

Opstelling ASV'33; Marnic v Rosmalen, Robbert Mol, Bart Wilms, René de Vries, Pim vd Tillaart, Pim Dubois, Teun v Asten, Dennis Verbakel, Ronnie Heijmans, Thomas Fritsen, Nick Hendriks (60e Thijs v Uden).