ASV'33 in de aanval tegen Sparta'25

Vrouwen Sparta'25 maatje te groot voor ASV'33

Aarle-Rixtel - De dames van ASV'33 en Sparta'25 namen het zondag tegen elkaar op in Aarle-Rixtel. Op Sportpark de Hut speelden beide teams hun eerste competitiewedstrijd van 2017. Met de winterstop nog een beetje in de benen, wisten de ploegen toch een leuke wedstrijd op de mat te leggen, die eindigde in een 1-5 overwinning voor de dames uit Beek en Donk.

ASV'33 startte goed aan de wedstrijd en kreeg de beste kans op een 1-0 voorsprong. Een hard afstandsschot zeilde rakelings langs het doel van de groen-witten. Toch was het Sparta dat de score even later wist te openen. Een goede corner van Karin Haverkort werd door Charlotte van Eert knap op goal gekopt, waarna Wieke Scheepers van dichtbij haar eerste doelpunt van het seizoen kon maken. Nog voor rust wist Sparta'25 uit te lopen naar een 0-3 voorsprong. Lidia Morais wilde vanaf de middellijn een afgevallen bal terug het 16-metergebied inpompen, maar haar harde knal naar voren vloog over alles en iedereen heen en belandde prompt in de goal: 0-2. De 3e Spartaanse goal was voor spits Charlotte van Eert. Ze gebruikte goed haar lichaam in het vijandelijke strafschopgebied en schoot uit de draai de bal hard tegen de touwen. De score had voor rust hoger uit kunnen vallen, maar zeer goed keeperswerk aan ASV-zijde wist de doelpuntenmarge te beperken.

Na rust werd het duel wat rommeliger en waren ASV'33 en Sparta'25 meer in evenwicht. Er werd met name een felle strijd uitgevoerd op het middenveld, waar veel mooie duels waren te zien. Circa 20 minuten voor tijd wist Sparta opnieuw de score uit te breiden. Na goed voorbereidend werk van Marit Hellings en Saskia Jansen, kon Wieke Scheepers haar 2e goal van de wedstrijd laten noteren. Het slotakkoord voor de groen-witten kwam op naam van Saskia Jansen. Zij wist de 0-5 op het scorebord te zetten.

In blessuretijd wist ASV'33 de eer te redden. Een goed genomen vrije trap van Annemiek de Greef was onhoudbaar voor de keepster van Sparta'25; 1-5.

Zondag neemt Sparta'25 het op tegen koploper Rhode VR1. Bij winst doen de groen-witten volop mee in de titelstrijd. Het belooft dus een zeer spannende wedstrijd te worden! De dames van ASV'33 zijn komend weekend vrij.