Kimberly Loos met ‘Katinka L’
Kimberly Loos met ‘Katinka L’

Kimberly Loos Brabants Kampioen

Sportnieuws Sport

Mariahout - Kimberly Loos heeft anderhalf jaar geleden pas de overstap van pony's naar paarden gemaakt, maar boekt nu al zeer mooie resultaten. Zo werd ze in het tweede weekend van februari Brabants Kampioen in de klasse M met haar nog maar 7-jarige paard Katinka L. Daarnaast werd ze met haar 5-jarige paard Minerva AEG, ook nog reserve kampioen in de klasse B.

De Brabantse Kampioenschappen voor de discipline springen werden georganiseerd in Oud-Gastel. Op zaterdag startte Kimberly met Katinka L in de klasse M. In de klasse M wordt er over een parcours van 1.20m gesprongen. Dit kampioenschap werd verreden over twee manches met een barrage. In de eerste manche waren er 59 starts, waarvan de beste 50% terug mocht komen voor de tweede manche. Uiteindelijk waren er nog maar 16 combinaties die beide manches foutloos hadden gesprongen en die de barrage mochten rijden. Door de eerste combinatie werd meteen een snelle tijd gezet, waar de rest zich op stuk beet. Kimberly startte als één na laatste en wist wat haar te doen stond, snel en foutloos. En dat deed ze, waardoor ze zich met Katinka Brabants Kampioen in de klasse M mag noemen.

Op zondagochtend werd er om de kampioenstitel in de klasse B gestreden. In deze klasse wordt de rijstijl van de ruiter beoordeeld met punten. Met Minerva AEG reed Kimberly een nette foutloze barrage, wat haar voldoende punten opleverde om reserve kampioen te worden. Door deze resultaten heeft Kimberly, met beide paarden, een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen eind maart bemachtigd. Daarnaast mag ze ook nog met Katinka starten op Indoor Brabant, wat wordt georganiseerd in de Brabanthallen in Den Bosch.