Nick Hendriks haalt in de 6e minuut verwoestend uit voor de 1-0 van ASV
Nick Hendriks haalt in de 6e minuut verwoestend uit voor de 1-0 van ASV Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Goed spel ASV'33 levert geen punten op

Aarle-Rixtel - ASV'33 speelde afgelopen zondag een van haar beste wedstrijden, maar toch stonden de mannen van Han van Rosmalen na 90 minuten met lege handen. Op het eigen sportpark verloor het met 2-4 van koploper Unitas'59.

ASV'33 begon heel erg sterk, en na 6 minuten stond al de 1-0 op het scorebord, Nick Hendriks haalde van zo'n 20 meter van het doel verwoestend uit, en de bal verdween onderkant lat in het Eindhovense doel. Unitas'59 had geen verweer tegen het goede spel van ASV'33 en binnen het kwartier stond het al 2-0 voor ASV'33. Een schot van Ronnie Heijmans was te veel van het goede voor de doelman van Unitas'59, hij kon de bal niet onder controle krijgen en Erwin van Dijk was er als de kippen bij om de bal het laatste tikje te geven. ASV'33 controleerde de wedstrijd in deze eerste helft. In de 23e minuut een misverstand achterin bij ASV'33, daardoor kreeg Jeffery van Dingenen vrije doorgang en krulde de bal heel bekeken over de doelman van ASV'33, en dat betekende de aansluitingstreffer; 2-1. ASV'33 was nog enkele malen gevaarlijk, maar de rust werd bereikt met een 2-1 voorsprong.

Na de rust een heel ander spelbeeld, nu domineerde Unitas'59, en ASV'33 kwam er bijna niet meer uit. Het werd een wedstrijd met zeer goed voetbal van beide zijden, maar Unitas'59 liet duidelijk blijken en zien waarom ze ongeslagen koploper zijn. Na 60 minuten voetbal viel dan toch de gelijkmaker, uit een afgeslagen corner wist Marco van Gerwen met een diagionaal schot de Aarlese goalie voor de tweede maal te passeren 2-2. Toch bleef ASV'33 na deze tegenvaller goed voetbal spelen, maar de kwaliteit van Unitas'59 ging zich toch uitbetalen. Acht minuten voor tijd kwam Unitas'59 op voorsprong, wederom met een harde diagonale schuiver, waar Marnic van Rosmalen, de doelman van ASV'33, weer kansloos op was; 2-3. ASV'33 probeerde nog de gelijkmaker te forceren maar dat lukte niet meer, en diep in blessuretijd viel dan ook nog de 2-4. Patrick Rosier was hier verantwoordelijk voor. Een goede wedstrijd van ASV'33 maar geen punten, zeker een teleurstelling, maar ook verloren van een geweldig Unitas'59.

Aanstaande zondag komt Stiphout Vooruit naar Sportpark de Hut, hopelijk kan het goede spel van de rood/witten dan wel goed zijn voor de volle winst.

Opstelling ASV'33: Marnic van Rosmalen, Robbert Mol, Gerben Rendering, René de Vries, Dennis Verbakel, Pim Dubois (78e Mark Smits), Teun van Asten (69e Michiel vd Steen), Erwin van Dijk, Thijs van Uden, Ronnie Heijmans, Nick Hendriks.