Rick van Heijnsbergen (l) en Jeremy Raaijmakers (r)

Belangrijke winst voor Sparta'25

Beek en Donk - Sparta'25 behaalde in de thuiswedstrijd tegen EMK een moeizame, maar zeer belangrijke 2-0 overwinning. Sparta had te kampen met enkele blessures en schorsingen. Daardoor stond er een heel jong team in het veld. Zo had talent Rick van Heijnsbergen, speler uit JO 17-1(voorheen B) zelfs een basisplaats.

De thuisploeg startte onrustig en dat leidde tot slordig spel en veel balverlies. In de 2e minuut belandde een EMK inzet op de paal en 2 minuten later ging een schot maar net naast het doel van Dominique Leenders. In de 29e minuut kreeg de thuisploeg op de rand van de 16 meter een vrije trap. Jaccy van den Enden verzilverde dit buitenkansje en zorgde voor een 1-0 voorsprong. Hierna kwam er wat meer rust in het spel van de thuisploeg. Kort voor rust werd de doorgebroken Michiel Koot onderuit gehaald. De speler van EMK kreeg zijn tweede gele kaart en werd met rood van het veld gestuurd. Maar meer dan een kopbal op de lat van Elco van Schijndel leverde het numerieke overwicht niet op.

In de 53e minuut werd Rick van Heijnsbergen op de rand van de 16 onreglementair gestuit. De vrije trap werd door Rolan van Melis keurig binnen getikt, maar vanwege buitenspel werd het doelpunt niet toegekend. Jammer maar helaas, want dit had zo maar de bevrijdende 2-0 kunnen zijn.

Een kwartier voor het einde kreeg opnieuw een speler van EMK een rode kaart voorgeschoteld. Dit keer werd de doorgebroken Rick van Heijnsbergen met een overtreding tegengehouden. Uiteindelijk duurde het tot de 87e minuut voordat de thuisploeg de beslissende 2-0 op het scorebord kreeg. Een razendsnelle counter via Elco van Schijndel en Rick van Heijnsbergen leverde een corner op die door Michiel Koot met een fraaie omhaal doeltreffend werd afgerond.

In de slotfase mocht Jeremy Raaijmakers, net als Rick van Heijnsbergen speler uit JO 17-1, zijn debuut maken in de hoofdmacht van de groenwitten. Dat deze jonge jongens al hun verdienstelijke debuut maken geeft hoop voor de toekomst van het vaandelteam.

Sparta'25 speelt zondag 26 maart voor de competitie uit tegen Dommelen 1.