Afbeelding

Café-Zaal de Tapperij kroont zich tot kampioen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De felicitaties gingen deze WAC-avond uit naar Café-Zaal de Tapperij. Zij wisten andermaal het kampioenschap in de A-klasse te bemachtigen. In het kampioensduel was Rijwielhandel Van den Berg geen partij voor de ongenaakbare mannen in het zwart en wit. Direct nadat er afgetrapt was bleek maar weer waarom De Tapperij dit seizoen de beste van allemaal is.

Binnen 120 tellen stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Voor de Rijwielhandel viel deze avond geen eer te behalen en het legde zich toe op het beperken van de achterstand. Het kon niet verhoeden dat het uiteindelijk ten onder ging met 8-1, waarbij het in de persoon van A. van den Bogaard wel een schitterende eretreffer wist te fabriceren. Maar de credits waren na afloop voor de afgetekende kampioen van dit seizoen: De Tapperij. Heer en meester en dik verdiend. Op naar de dubbel met de bekerfinalepoule in het vooruitzicht.

Danny Megens Keurslagerij gelukte het deze avond zichzelf definitief vrij te spelen van alle degradatiezorgen. In het duel tegen de nummer laatst, FC van de Burgt, waren ze duidelijk de betere partij. Aan de hand van B. Pellegrino won de Keurslagerij eindelijk weer eens een potje. FC van de Burgt, vechtend voor die laatste strohalm, kon weinig potten breken en verloor terecht met 6-1. Zo komt degradatie naar de B-klasse stiekem vrij dichtbij. Alleen de Rijwielhandel is nog redelijk in zicht, maar dan zal FC van de Burgt de achterstand van 5 punten wel moeten overbruggen. De Keurslagerij kan zich opmaken voor 2 drukloze potjes zaalvoetbal.

In het duel tussen de nummers 3 en 4 van de ranglijst wist de nummer 4, Heesakkers Administratie & Advieskantoor, het gat naar 1.FC Geerts te verkleinen naar 3 punten. R. Vrede was de grote man aan Heesakkers-zijde met 3 treffers. Mede daardoor wonnen zij van 'Gelb-Schwarz' met 4-2. Voor 1.FC Geerts kon H. Kuijpers nog wel tweemaal de achterstand verkleinen, maar verder kwamen 'die Männer' niet. Heesakkers maakt zich met deze zege op voor een eindspurt in deze competitie om die 3e plek voor de neus van 1.FC Geerts weg te kapen.

In de B-klasse lijken de kaarten ook haast geschud. De titel kijkt Aben & Slag Advocaten recht in de ogen na wederom een eclatante overwinning. Het arme Café Thuis, in vrij goede doen de laatste tijd, kon geen enkele pot breken in het duel met de tot op het bot gemotiveerde spelers van dit advocatenkantoor. E. van den Heuvel schoot de ballen weer als rijpe appelen in het netje (viermaal) en had zodoende een flink aandeel in de zege die met 9-2 wederom hoog uitviel. Inmiddels schoot Aben & Slag al 99 keer met scherp, dus de jubileumtreffer is onderweg.

Concurrent Hurkmans Plaatwerk BV deed wat het moest doen en dat was winnen. Het onverslaanbare team van dit seizoen reeg ook FC Avondrood aan de zegekar al ging dat het eerste kwartier niet als vanzelf. Avondrood bood dapper weerstand en Hurkmans wist een prima begin geen direct goed vervolg te geven. De Avondroodban werd pas echt gebroken nadat E. Meulensteen en J. van der Leemputten in rap tempo de 2-1 en 3-1 op het scorebord plaatsten. Met nog 3 goals als toetje in de uiterste slotfase van dit duel haalde Hurkmans opgelucht adem. De titelkans bleef in leven. FC Avondrood, nu bijna uitgespeeld, hoopt in haar laatste duel nog eenmaal te vlammen. Opponent is dan, jawel, Hurkmans Plaatwerk.