Wouter van Vijfeijken won afgelopen seizoen de wisselbeker: wie volgt hem op?
Wouter van Vijfeijken won afgelopen seizoen de wisselbeker: wie volgt hem op?

Singlekampioenschappen Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout – Na het gezellige en zeer geslaagde dubbeltoernooi houdt Badminton Club Lieshout komend weekend haar jaarlijkse singletoernooi. Dit jaar is dit toernooi alleen voor de senioren: de jeugd werkt het toernooi op een andere datum af. Op dat singletoernooi wordt naast gezellig sporten en leuke wedstrijden ook zéér fanatiek gestreden voor de titel 'Clubkampioen Single 2017'.

Clubkampioenschappen Single 2017
Op zondag 23 april strijden de senioren van Badminton Club Lieshout voor de titel 'Clubkampioen Single 2017'. Vanaf 10:00 uur vangen de wedstrijden aan en rond 13:00 uur is de winnaar bekend. De wedstrijden worden afgewerkt in (een deel van) Sporthal 'de Klumper', aan de Papenhoef in Lieshout. Afgelopen jaar was het singletoernooi van Badminton Club Lieshout een enorm spannende aangelegenheid, waarin Wouter van Vijfeijken na een zinderende finale de titel in bezit nam. In die finale won hij van broer Ruud van Vijfeijken, nadat hij eerder in de poulewedstrijd van hem verloren had. Wouter had overigens in de halve finale óók al afgerekend met de kampioen van het jaar er voor: Bert Manders. Dit jaar zijn alle deelnemers weer gebrand op het behalen van een hoge klassering en streven naar het ultieme doel: Clubkampioen Single 2017. Naast dit sportieve streven staat het toernooi ook altijd in het teken van 'gezellig sporten' en 'leuke wedstrijden'. Badminton Club Lieshout is immers een breedtesportvereniging die met leuke toernooien, gezellige trainingsavonden én veel activiteiten om het badminton heen voor alle niveaus open staat.

Nieuwe speeltijden Jeugd
De jeugd van Badminton Club Lieshout is sinds enkele weken (1 april 2017) gesplitst in twee groepen: één groep met aspiranten en één groep met junioren. De aspiranten zijn de jongste groep en de junioren de oudere. De aspiranten spelen voortaan van 18.30 tot 19.30 uur. Om 19.15 uur komt dan de oudere, juniorengroep binnen die dan aan de warming-up begint. De juniorengroep speelt daarna door tot 20.30 uur en speelt dus ook een half uur door met de senioren, die weer om 20.00 uur beginnen. Door deze aanpassing van de speeltijden én de splitsing van de jeugdgroep kan veel beter de juiste aandacht aan de juiste jeugdgroep gegeven worden. Jongere jeugd behoeft nu eenmaal andere aandacht dan oudere jeugd. Ander voordeel van deze aangepaste speeltijden is een betere aansluiting tussen de junioren en de senioren, die door deze aanpassing steeds alvast even samen kunnen spelen waardoor de uiteindelijke overgang veel makkelijker wordt. De splitsing en aanpassing is overigens tot stand gekomen na onderzoek van een externe jeugdcoach, die Badminton Club Lieshout de jeugdgroep heeft laten beoordelen.

Meivakantie
De komende woensdagse speelavonden van Badminton Club Lieshout vallen in de meivakantie. Om die reden is er géén badmintonnen voor de jeugd op 26 april en 3 mei. De senioren spelen in die vakantieperiode wél. Vanaf 20.00 uur is er in de vakantieweken steeds een 'vrije speelavond'. Geen training dus, maar alleen vrij spelen.