Ronald Bosmans
Ronald Bosmans

Ronald Bosmans wint eerste Koningswedstrijd Het Geduld

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De viswedstrijden om het Koningschap 2017 zijn bij HSV Het Geduld weer begonnen. De eerste wedstrijd werd gevist op de vijver de Koppelen in Beek en Donk. Ditmaal zonder lokvoer. De resultaten liegen er niet om: 85 vissen werden gevangen genoeg voor 10 kilo aan gewicht.

De eerste in de rij van acht wedstrijden werd gevist op de vijver de Koppelen in Beek en Donk. Om twee uur in de middag gingen maar liefst 22 enthousiaste vissers van start. Naast dat het een bloedhete dag was, was er nog een element anders: je mag in de wedstrijd op de vijver niet voeren met lokvoer. Om te kijken of de vis zo meer zelf gaat azen en de vangsten dan beter zouden zijn dan de afgelopen jaren. En jawel, een jaar geleden werd er op de eerste wedstrijddag in totaal 6 kilo gevangen, zeventien vissen.

Nu, de eerste wedstrijd zonder lokvoer, werd er 10 kilo gevangen, dit staat gelijk aan 85 vissen. Helaas waren er nog steeds vissers bij die geen vis hadden gevangen. Ook kwam een visser op het idee om zelf op zoek te gaan in de vijver. Gelukkig had de grootste groep wel vis aan de haak geslagen, en tellen ze al mee in het algemeen klassement.

De beste visser van de dag was Ronald Bosmans. Hij had de meeste vis noch het meeste gewicht, maar deze twee bij elkaar opgeteld komt hij gemiddeld als beste uit de strijd. De meeste vis kwam op naam van Henk steegs, 20 stuks. Het meeste gewicht kwam op naam van Ad van de Zanden, hij haalde 3200 gram naar boven.

Zaterdag 17 juni staat alweer de tweede wedstrijd op het programma, om 13.30 uur is de loting en om 14.00 uur gaat de wedstrijd van start. Om 17.00 uur is de wedstrijd afgelopen en dan kan de wedstrijdleiding beginnen met tellen en wegen. Wilt u meer weten of het klassement bekijken ga dan naar www.hetgeduld.nl.