Afbeelding

Goede resultaten voor HipHop dansers op EK

Sportnieuws Sport

Beek en Donk/Gemert - 24 Dansers kwamen maandag 19 juni terug na een overweldigende week in Walbryche Polen. In totaal reisden 24 dansers uit Gemert en Beek en Donk af naar Walbryche (Polen) om voor Nederland uit te komen op maar liefst 5 disciplines op het EK HipHop 2017.

Woensdag startte Luna Kuijten en Merel Donkers, Veerle Schakenraad en Isa van der Ligt met de Duo's. Het was een sterk en krachtig veld, Luna en Merel wisten het tot een 23e plaats te brengen van de 128 duo's, Veerle en Isa zijn geëindigd op een 52e plaats.

Donderdag de solo's. De jongste deelneemster uit Nederland, Hilde Donkers (7 jaar) afkomstig uit Gemert haalde helaas net niet de finale en eindige op een geweldige 7e plek! Fiene Donkers werd maar liefst 9e in haar categorie en Luna, Merel, Noa, en Amber hadden de eerste voorrondes van hun solo's. Luna Kuijten was de enigste uit hun categorie die het wist te halen naar de kwartfinales de volgende dag en eindigde op een geweldige 13e plaats.

Vrijdagmiddag was het de beurt aan MDF Collab, de formatie met een unieke samenstelling van dansers uit Beek en Donk, Gemert, Apeldoorn en Zutphen, samen met nog 2 andere formatieteams uit Nederland wisten zij de halve finale te bereiken. De finale zat er helaas niet in maar de meiden hebben na afloop uitbundig hun behaalde resultaat gevierd waardoor het even oranje kleurde buiten de hal.

Zaterdag, de battles, het komt zelden voor dat een Nederlandse Junior zich weet te plaatsen voor de uiteindelijke battles. Tijdens de voorrondes met 70 deelnemers waarin je moet laten zien dat je verschillende dansstijlen beheerst blijven er maar 16 dansers over die tegen elkaar mogen strijden tijdens de battle rondes. De Nederlans Kampioen 2017 Luna Kuijten had 1 droom, battlen op het EK, deze droom wist zij tot haar grote verbazing waar te maken. Ze haalde het niet tegen de Engelse Eliot maar mag trots zijn op haar 9e plaats.

Zondag de laatste dag stond in het teken van de Small Groups, De Like that Crew wist een knappe 21e plek te behalen en de No Limits Crew welke hun laatste wedstrijd danste in deze huidige samenstelling behaalde net geen finale maar mag zich bij de top 10 van Europa voegen.

Nadien kwam alle spanning en emotie eruit en vloeiden de tranen rijkelijk. Met een goed gevoel kijken ze terug op een succesvol EK en beginnen de meiden aan hun welverdiende vakantie.

Afbeelding