Afbeelding
Foto: Ingezonden

Zwemvereniging Beek en Donk ontvangt licentie Zwem ABC

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Zwemvereniging Beek en Donk heeft donderdagavond 13 juli het zwemseizoen 2016/2017 op feestelijke wijze afgesloten. Alle leden zonder zwemdiploma mochten een ouder/verzorger meenemen om samen in het ondiepe gedeelte van het bad te zwemmen. De leden met zwemdiploma mochten in het diepe gedeelte van het bad spelen, samen met een vriendje of vriendinnetje. Het seizoen sloot feestelijk af met het nieuws dat de zwemvereniging de licentie voor het Zwem ABC in de wacht heeft gesleept.

Ellen Schripsema van het Nationaal Platform Zwembaden/NRZ reikte het ABC vol trots aan de zwemvereniging uit. De licentie Zwem ABC staat voor kwaliteit op alle vlakken van het bieden van zwemonderwijs. Denk hierbij aan gediplomeerde trainers, een goed les- en toezichtplan, het naleven van de gedragscode Zwembranche, een goed zwemniveau van de leden en het voldoen aan alle criteria rondom het afnemen van de diploma's Zwem ABC. De afgelopen drie jaar is er door de werkgroep 'licentie Zwem ABC' hard gewerkt om de vereniging naar een hoger niveau te tillen, om mee te kunnen blijven doen met het lesgeven in het Zwem ABC en het mogen afnemen van het diploma Zwem ABC. De Zwemvereniging heeft de werkgroep bestaande uit Marloes Leenders, Inge Lok, Bas van Esch en Jeroen v/d Heijden enorm bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren.

Zoals Ellen Schripsema vertelde bij de uitreiking van de licentie kunnen alle ouders van de leden trots zijn dat hun kinderen zwemles krijgen bij de Zwemvereniging. In Nederland mag elke particulier namelijk zelf een eigen zwemdiploma uitgeven, waarvan niet altijd duidelijk is of kinderen na het behalen van dit diploma ook daadwerkelijk zwemvaardig en zwemveilig zijn. Met het nationaal Zwem ABC stelt de zwembond dat kinderen echt zwemveilig zijn.

Na de feestelijk uitreiking was er nog tijd voor een drankje. De zwemvereniging wenst alle leden en hun ouders/ verzorgers een fantastische en vooral zwemveilige zomervakantie toe! Foto's van de laatste zwemavond en de uitreiking van de licentie zijn te vinden op www.zwemverenigingbeekendonk.nl onder het kopje 'fotoalbums'.