Sparta’25 deelt punten met Emplina

Sport Sport Sport

Beek en Donk - Gezien de vele regenval leek het er nog even op dat de wedstrijd afgelopen zondag niet door zou kunnen gaan maar na keuring van het veld werd door het arbitrale trio groen licht gegeven. Ondanks dat de lente was begonnen werd de wedstrijd gezien de regen en de harde wind gespeeld onder herfstachtige omstandigheden.

Sparta kwam al vrij snel op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van Dirk Biemans van ruime afstand belandde, zonder dat deze werd aangeraakt door een van de spelers, in het doel van Emplina.

Ruim een kwartier later had het er beter uitkunnen zien voor de gastgevers. Helaas ontging het het arbitrale trio dat een verdediger van Emplina, die dit na de wedstrijd ook bevestigde, de bal met de hand op de doellijn tegen hield. Dit zou betekenen een strafschop en de gasten zouden met 10 spelers verder moeten. Helaas liep het anders voor de groen-witten. Overigens moet wel gezegd worden dat de scheidsrechter een uitstekende wedstrijd floot. Ondanks een licht overwicht van Sparta’25 werd er voor rust niet meer gescoord en ging men met een 1-0 stand rusten.

Na rust kwam Emplina beter voor de dag maar toch was het Sparta die 10 minuten na de rust een uitstekende kans onbenut liet. Rick van Heijnsbergen legde een bal terug op Philippe Cleutjens en alle aanwezige toeschouwers rekende op de 2-0 maar de doelman van Emplina wist de bal alsnog te keren. Tien minuten later wist Emplina langszij te komen door Bram Werdens kansloos te laten, 1-1. In het verdere verloop van de wedstrijd kregen beide ploegen nog diverse kansjes maar zonder het gewenste resultaat waardoor na 90 minuten een 1-1 eindstand op het scorebord stond.

Tijdens het paasweekend komt Sparta’25 niet in actie. Eerstvolgende wedstrijd is zondag 7 april om 14.30 uur tegen Top (Oss).