Afbeelding
Foto: BC Fotografie

100 jaar jonge mobiliteit:

Een eeuw Henk van Rooij Fietsen

Op zaterdag 30 maart vieren we aan de Mierloseweg 23 in Helmond een bijzondere mijlpaal: Henk van Rooij Fietsen bestaat 100 jaar! Een eeuw van kwaliteit, traditie en vooral, een plek waar generaties samenkomen. Stiekem zijn we best een beetje trots op onze fietsenwinkel.

Een familieverhaal 
Al vanaf 1924 zijn we voor Helmond en omgeving een vertrouwde naam voor fietsen, met vandaag de dag onze Henk als 4e generatie aan het roer.  Moeder Corry is inmiddels 85 jaar maar nog altijd veel te vinden in onze winkel. Samen met vader Martien, die ons helaas ontviel enkele jaren geleden, liet ze onze winkel uitgroeien tot een icoon in de stad. Corry heeft altijd mee gewerkt in de zaak (lacht): “Het huishouden was aan mij niet zo besteed, ik was veel liever in de zaak om te verkopen en mensen te ontvangen." Zo creëerde ze het gevoel dat je nog steeds krijgt als je onze winkel binnenstapt: een gevoel van thuiskomen.

Van fietsenmaker tot fietsenwinkel
Tegenwoordig is fietsenmaker een beroep waarbij veel komt kijken. Onze mensen zijn grondig technisch onderlegd en experts in het onderhouden en repareren van allerlei soorten fietsen. Dat was vroeger toch wel een beetje anders, lacht Henk. ‘Als je toen niks kon worden, zeiden ze word maar fietsenmaker,’ herinnert hij zich.

Generaties, verhalen en de liefde voor fietsen
We gaan ons jubileum niet uitgebreid vieren, maar staan er wel graag even bij stil. Bovenal zijn we dankbaar voor jullie, onze fijne en trouwe klanten die hier graag komen. Vooral daar zijn we trots op! Jullie maken het mogelijk dat we 100 jaar bestaan.

Henk van Rooij Fietsen mag dan een eeuw oud zijn, liever zeggen we dat we 100 jaar jong zijn. In onze winkel kom je voor het allereerste fietsje voor jezelf als kind tot en met een fietsje voor je kleinkind. Bij ons komen generaties samen, worden verhalen gedeeld en wordt de liefde voor fietsen doorgegeven van ouders op kinderen. En staat de koffie altijd voor je klaar.