De senioren van Badminton Club Lieshout hadden een gezellige seizoenafsluiting op een heel mooie en gezellige locatie.
De senioren van Badminton Club Lieshout hadden een gezellige seizoenafsluiting op een heel mooie en gezellige locatie.

Ook senioren Badminton Club Lieshout sluiten seizoen af

Sport Sport

Lieshout - Na de jeugd hebben ook de senioren van Badminton Club Lieshout het seizoen afgesloten met een gezellige activiteit. De badmintonners zijn op de fiets de Laarbeekse omgeving wezen ontdekken en daarna neergestreken in Aarle-Rixtel, waar ze een gezellig samenzijn hebben gehad. Met alleen nog een speelavond op woensdagavond 12 juli is er zo een passend einde aan het seizoen 2022/2023 gekomen.

Ook bij de senioren wordt er meer gedaan dan alleen badmintonnen. Naast de wekelijkse speelavonden organiseert de vereniging diverse activiteiten om het clubgevoel in tact te houden. Niet alleen voor de jeugd, maar ook voor de senioren. Om die reden is dit jaar de seizoenafsluiting weer opgepakt en georganiseerd: deze keer niet door enkele vrijwilligers, maar door het voltallige bestuur. Het bestuur had de taken deze keer onderling verdeeld, waardoor er nauwelijks hulp van meer vrijwilligers nodig was.

Goede opkomst
Gelukkig was de opkomst, ondanks het matige Hollandse zomerweer, toch heel goed. De badmintonners verzamelden in de kantine van sporthal de Klumper, die de nieuwe beheerders juist aan het opknappen waren. Dat kwam goed uit, want het begin van de fietstocht werd overschaduwd door flinke hoosbuien met een grote hoeveelheid neerslag: sommige leden arriveerden dan ook helemaal doorweekt bij het startpunt. Sommige besloten dan ook eerst thuis even op te drogen en droge kleding aan te doen, waardoor de fietstocht toch wat uitgedund werd.

Wegwijzer Marc
Met wegwijzer Marc Janssen voorop werd de route gezocht, die vanwege de afzettingen vanwege WiSH her-en-der ter plekke gewijzigd moest worden. Ook vanwege liefst vier keer fout fietsen was de tocht toch wat verrassender dan verwacht. Uiteindelijk kwamen de fietsers en de inmiddels opgedroogde andere leden samen bij het taxus en buxus-bos, schuin tegenover de oude speeltuin van de Heikant.

Seizoen ten einde
In de gezellige omgeving hebben de badmintonners nog eens uitgebreid het seizoen doorgelopen en gezamenlijk bij het kampvuur gezeten en uit de hapjespan gegeten. Met nog één speelavond is het seizoen 2022/2023 daarmee ten einde. Na een zomervakantie van zes weken pakken de badmintonners hun rackets weer op op woensdag 30 augustus. Dat is de eerste speelavond van het nieuwe seizoen: 2023/2024.