Afbeelding

Koningsdagtoernooi bij Jeu de Boulesclub Ons Genoegen

Sport Sport

Lieshout – In het kader van de oranjespelen organiseerde Jeu de Boulesclub ‘Ons Genoegen’ uit Lieshout op zaterdagmiddag 27 april een koningsdagtoernooi. Ook niet-leden van de vereniging mochten op deze Koningsdag meespelen. Hoewel er af en toe donkere wolken aan de hemel verschenen, bleef het die middag droog. Bij tijd en wijle was er zelfs een heerlijk zonnetje. Er waren 28 deelnemers die met wisselende partner en tegenstander drie ronden speelden.

Zo speelde ieder met een ervaren of minder ervaren speler. Het ging er fanatiek aan toe en het meetlint werd regelmatig voor de dag gehaald. Dank zij een bijdrage van het Oranjecomité was er in de eerste pauze voor ieder een kopje koffie met heerlijke oranje tompouce. Als er dan ook nog een jarige speler is, is het feest helemaal compleet. Tussen de ronden in was er voldoende tijd om even uit te rusten en een drankje te nuttigen. Aan het einde was er voor alle deelnemers een prijsje, namelijk een mooi zomerplantje. Zowel voor de winnaar als voor de laatste in de rij was de prijs hetzelfde. De top 5 van de middag waren: 1ste Thea Beijers met 3 gewonnen wedstrijden en 29 punten, 2de Sjaak Beijers met 3 gewonnen wedstrijden en 24 punten, 3de André van Moorsel met 3 gewonnen wedstrijden en 23 punten, 4de Henk Manders met 3 gewonnen wedstrijden en 18 punten en 5de Leo van de Ven met 3 gewonnen wedstrijden en 16 punten.

Jeu de Boulesclub ‘Ons Genoegen’ maakt deel uit van Seniorenvereniging Lieshout en telt ongeveer 50 leden. Elke dinsdag- en donderdagmiddag wordt er gespeeld op de banen bij het Dorpshuis van 13.30 tot 16.30 uur. In de zomermaanden wordt er ook gespeeld op maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur. In de koude wintermaanden wordt er één keer in de maand gespeeld in de Jeu de Bouleshal in Mariahout. Ook wordt er meegespeeld met diverse toernooien in de omgeving. Hebt u nu ook wel eens gedacht om mee te spelen, kom dan eens langs op genoemde tijden. U bent van harte welkom. En kent u de spelregels niet, weet dan dat diverse leden klaarstaan om u de fijne kneepjes van het vak te leren.