Logo mooilaarbeek.nl
 • Alles
 • (9)
  Theater
 • (29)
  Muziek
 • (2)
  Tentoonstelling
 • (53)
  Evenement
 • (54)
  Sport
 • (2)
  Natuur
 • (86)
  Verenigingsactiviteit
 • (9)
  Bijeenkomst
 • (14)
  Overig
 • (1)
  Inloop-Opendag

Foto-expositie Marcel & Marcel van de Kerkhof

woensdag 24 april 10:00 - 10:00 uur

'Natuurjunks' en naamgenoten exposeren gezamenlijk in Heemhuis

Aarle-Rixtel – 'Natuurjunks', zo omschrijven ze zichzelf het liefst. Marcel van de Kerkhof (64) uit Beek en Donk en Marcel van de Kerkhof (59) uit Aarle-Rixtel. Buiten naamgenoten zijn de twee vrienden en delen ze eenzelfde passie voor fotografie. Hét liefst in de (Laarbeekse) natuur. Vanaf 3 februari exposeren ze gezamenlijk in het Heemhuis van Aarle-Rixtel.

Breed scala onderwerpen

In het Heemhuis aan de Kouwenberg 37 in Aarle-Rixtel wordt zondag 3 februari om 13.30 uur de foto-expositie geopend door burgemeester Van der Meijden voor genodigden. Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom. De expositie is vanaf die dag iedere woensdag (tussen 10.00-12.00, 14.00-16.30 en 19.30-22.00 uur) en zondag (14.00 – 17.00 uur) te bezichtigen tot mei 2019. Marcel en Marcel proberen zo vaak mogelijk zelf aanwezig te zijn tijdens deze openingstijden om bezoekers indien gewenst te kunnen voorzien van uitleg. Marcel (B&D) vertelt: "We hebben 60 foto's verspreid in het heemhuis hangen. Het gros van de foto's is gemaakt in Laarbeek en hoewel we beiden graag in de natuur fotograferen, is er een breed scala aan onderwerpen. Naast de grotere formaten foto's, zijn er ook fotoboeken en digitale fotopresentaties te bewonderen."

Ambassadeurs voor Laarbeekse natuur

Beide Marcels hebben nog een gemeenschappelijke deler; ze fotograferen met grote regelmaat voor DeMooiLaarbeekKrant, waar ze elkaar ook hebben leren kennen. Marcel (B&D) is vanaf het eerste uur betrokken bij dit huis-aan-huisblad. Marcel (A-R) schrijft en fotografeert al bijna 6 jaar lang voor de populaire rubriek 'Natuurlijk MooiLaarbeek' (zie pagina 2). Hij heeft met zijn unieke foto-opnames in de natuur al de nodige bekendheid verworven. Datzelfde geldt voor zijn naamgenoot uit Beek en Donk. Vaak zijn deze ambassadeurs van de Laarbeekse natuur dan ook samen buiten te vinden.

Vorig jaar mei is het nieuwe heemhuis geopend. Behalve het museumgedeelte (entree €2,50 p.p. en voor kinderen t/m 12 jaar €1,00), is er ook de 'Goei kamer' die je geheel vrijblijvend kan bezoeken en waar je een gezellig praatje kan maken, eventueel onder het genot van een kopje koffie of thee. Niet-leden/bezoekers betalen hiervoor €1,00, dit als bijdrage aan de exploitatie van het heemhuis. Ook is er een gezellig buitenterras.

U bent van harte welkom om het werk van deze topfotografen te bezichtigen. Zij zien u graag verschijnen.


deel deze activiteit

Locatie

Museum/Heemhuis
Aarle-Rixtel
Kouwenberg 37
5735gm


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.