Bibliotheek De Lage Beemden
Bibliotheek De Lage Beemden Foto: Kinderboekenweek 2023

Kinderboekenweek: Het Ministerie van Oplossingen in een veel te volle bibliotheek

woensdag 4 oktober 2023 14:00 tot zaterdag 14 oktober 17:00

Van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Bij mij thuis’, waarmee we ‘thuis’ vieren, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Kom naar Bibliotheek De Lage Beemden voor een leuke activiteit!

Voor de kinderen uit groep 6 t/m 8 is er in de bibliotheek in Beek en Donk een speuractiviteit tijdens de bemande uren. Deze activiteit is gebaseerd op  ‘Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis’ van Sanne Rooseboom, een kerntitel van deze Kinderboekenweek. 

De vader van meester Isaac is een extreme verzamelaar. Zijn huis staat vol spullen. Zoveel spullen, dat het huis onveilig is geworden. Van de gemeente moet het worden opgeruimd. Het moet snel gebeuren, want anders haalt de gemeente het huis zelf leeg. De vader van meester Isaac ligt echter in het ziekenhuis met een gebroken been. 

Tussen de grote hoeveelheid rommel, zitten ook waardevolle spullen, die de vader van meester Isaac in zijn eigen museum wil tentoonstellen. Deze spullen wil meester Isaac redden van de stort. Ook is in het propvolle huis een schrift verstopt, met daarin een belangrijke uitvinding die de wereld kan verbeteren… 

Meester Isaac kan deze klus natuurlijk niet alleen klaren. Het Ministerie van Oplossingen schiet te hulp. Help jij hen mee? Wie weet, win jij daarmee een exemplaar van ‘Het ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis’.  

Locatie