Marijn van Vlerken (rode trui) in de kopgroep.
Marijn van Vlerken (rode trui) in de kopgroep. Foto: Pieter van Brug

Nostalgische wieleravond in Wielernest Aarle-Rixtel

woensdag 5 april 2023 20:00

Aarle-Rixtel - TSC Aan de Wielen organiseert op woensdag 5 april een wieleravond met als onderwerp ‘De Pedaalridders van de Peel on Tour Aarle-Rixtel’.

Na de succesvolle verkoop van zijn wielerboek ‘De Pedaalridders van de Peel’ is de Somerense wielerpresentator Rien van Horik alweer druk bezig met zijn volgende project. In zijn boek beschrijft hij de wielergeschiedenis vanaf het einde van de negentiende eeuw van maar liefst vijftig dorpen en steden in de Brabantse en Limburgse Peel. Ook Aarle-Rixtel komt daarbij aan bod. Onder de titel ‘Pedaalridders On Tour’ worden in de komende jaren nostalgische wieleravonden verzorgd in de ‘Wielernesten’ waarover geschreven is. Op woensdag 5 april wordt de derde avond in deze serie gehouden in Aarle-Rixtel. (Wieler)liefhebbers die interesse hebben om de avond bij te wonen kunnen zich hiervoor aanmelden. De organisatie is op zoek naar (foto) materialen van en over oud-coureurs of wielerevenementen in Aarle-Rixtel zoals de jeugdavondvierdaagse.

Sanne van Paassen over meer vrouwen op de racefiets
Naast de presentatie over het wielrennen in Aarle-Rixtel zal voormalig Nederlands profwielrenster en veldrijdster Sanne van Paassen aanwezig zijn om te vertellen over haar passie voor wielrennen en meer vrouwen op de racefiets. Haar grootste prestatie is het winnen van het wereldbekerklassement in het seizoen 2010/2011. Daarnaast behaalde ze meerdere podiumplaatsen op Nederlandse en Europese kampioenschappen. Op dit moment verzorgt zij regelmatig het commentaar op Eurosport bij het veldrijden.

Aanmelden, meer informatie en doorsturen van foto’s e.d. kan via pedaalridders@aandewielen.nl. De avond start om 20.00 uur en zal plaatsvinden in Evenementencentrum De Couwenbergh in Aarle-Rixtel.

Locatie