"Take Eight"in concert Foto: Loes Huybers

Vocal jazz group “Take Eight” in Kasteel Croy

zondag 18 juni 2023 14:30 tot 16:30

Vocal jazz group “Take Eight ” in Kasteel Croy

De Brabantse vocal jazz group “Take Eight” geeft op zondagmiddag 18 juni a.s. een concert in Kasteel Croy, Croylaan 14 in Aarle -Rixtel (Gemeente Laarbeek). De aanvang is 14.30 uur.

Vocal group “Take Eight” wordt gevormd door 8 zangers (4 dames en 4 heren), vandaar ook de naam, wordt begeleid door een combo met piano/gitaar/basgitaar en drums, en staat onder leiding van Ruud van Vlerken.

Het repertoire bestaat o.a. uit fraaie arrangementen van de meest gelouterde vocal-groepen van de wereld: Manhattan Transfer en New York Voices.  How high the moon/Hotter than that/Desafinado komen rechtstreeks uit het jazz repertoire. Maar ook songs van Paul Simon (One man’s ceiling ), Stevie Wonder (I wish),  Norah Jones (Sinking soon () en Gregory Porter (Painted on Canvas ) worden met een jazzy sausje gebracht. Lekkere swingende up-tempo nummers met opzwepende begeleiding van de band wisselen af met mooie ballads en blues. Met dit repertoire is ‘Take Eight’ een unicum in deze regio. “We proberen de sound intiem te houden, waardoor de mooie harmonieën er nog beter uitkomen”. Ruud is heel enthousiast over de totale groep, waarbinnen sinds corona-tijd een aantal personele wisselingen heeft plaatsgevonden. “Stuk voor stuk kunnen ze solistisch hun mannetje/vrouwtje staan”. Door de vele solo wisselingen, de afwisseling in stijl en tempo, de kwaliteit en de beleving en plezier van de groep zelf, en zeker ook omdat het combo het geheel met fraai solowerk aanvult, is een optreden voor iedereen die houdt van meerstemmige vocale jazz een genot om mee te maken.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij !

Voor meer informatie: www.takeeight.nl ; Tickets: https://takeeight.nl/kaartverkoop/

Locatie