Afbeelding
Foto: Bibliotheek de Lage Beemden

Huiskamer CINEbieb: film Vortex

woensdag 20 september 2023 20:00 tot 22:00

De dood zit een hoogbejaard stel op de hielen. Zij heeft dementie en hij heeft een hartprobleem. En toch leven ze nog beiden – zij het vooral langs elkaar heen – in een Parijs appartement. Hun zoon Stéphane komt af en toe langs, maar voor zijn ouders zorgen kan de drugsverslaafde Stéphane niet (‘Ik kan niet eens voor mezelf zorgen’). Somber en ook sober drama van de doorgaans veel flamboyantere regisseur Noé, die de levens van de twee oudjes de hele film lang in splitscreen volgt, waardoor ze zelfs als ze samen zijn nog van elkaar gescheiden worden. Net als in hun aflopende levens.

Deze filmavond is onderdeel van een activiteitenprogramma naar aanleiding van Wereld Alzheimer dag. Een deskundige van het Alzheimercafé is die avond aanwezig om de aangrijpende film in te leiden en na afloop, als er behoefte is, na te praten over het onderwerp.

De filmavond vindt plaats in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk en begint om 20.00 uur. Toegangskaartjes zijn online te koop via de website van Bibliotheek de Lage Beemden en kosten 3,50 euro per film. Deze CINEbieb is een samenwerking met LEVLaarbeek en Dementievriendelijk Laarbeek.

Tijdens de activiteiten van Bibliotheek De Lage Beemden worden er mogelijk foto’s gemaakt voor eventueel gebruik op Social media of in gedrukte of online uitingen. Heb je bezwaar tegen het maken en publiceren van beelden en opnames? Maak dit dan kenbaar bij de activiteit op de dag zelf.

Locatie