KennisFabriek over Alzheimer
KennisFabriek over Alzheimer Foto: Bibliotheek De Lage Beemden

KennisFabriek over Alzheimer

vrijdag 22 september 2023 15:30 tot 16:30

Steeds vaker krijgen opa’s en oma’s te maken met dementie en geheugenproblemen. Ze raken spullen of de weg kwijt en vergeten namen. Ken jij iemand in jouw omgeving met Alzheimer en zou je daar meer over willen weten? Kom dan op vrijdag 22 september om 15.30 uur naar de KennisFabriek van Bibliotheek De Lage Beemden. Ook je (groot)ouders zijn van harte welkom.

Wat is Alzheimer eigenlijk? Wat gebeurt er in het hoofd van opa of oma? En hoe reageer je daar het beste op? Bij deze KennisFabriek gaan we op bezoek bij Ouderenlandgoed Grootenhout in Mariahout. Francien van de Ven vertelt over Alzheimer en zij geeft een rondleiding over het prachtige terrein. We maken kennis met de ouderen die het landgoed bezoeken en er is de mogelijkheid om samen een spelletje te doen.

De KennisFabriek vindt plaats op vrijdag 22 september van 15.30 tot 16.30 uur bij Ouderenlandgoed Grootenhout, Stekkermortel 3A in Mariahout. Deelname is gratis en bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar én hun (groot)ouders. Aanmelden kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl. 

De Kennisfabriek is deze keer een samenwerking van Bibliotheek De Lage Beemden, LEVLaarbeek en de werkgroep Dementie Vriendelijk Gemeente Laarbeek in het kader van Wereld Alzheimerdag 2023.

Locatie